Fame Factorys elever uttagna

Audition-finalen bjöd på sång och dramatik

NÖJE

I lördagens stora audition-final utsågs de 24 eleverna som ska få utbilda sig till artister på Fame Factory i höst.

Foto: strix
Sandra Dahlberg var en av de 24 som kom in på Fame Factory.

I lördagens stora audition-final på Intiman i Stockholm valde juryn ut de 24 som ska få gå den åtråvärda utbildningen på Fame Factory-skolan. Det var nervöst för de 32 sökande, som återigen tvingades göra sitt allra bästa för att tilltala juryn och gå vidare. Före framträdandet verkade dock inte Sandra Dahlberg vara särskilt nervös.

– Jag har inte hunnit bli så nervös än men jag kan tänka mig att när man står där med mikrofonen i hand så rämnar nog allting. När Sofie Wistrand frågade henne om hon skulle jojka kom svaret blixtsnabbt:

– Nej du, det är det enda jag har gjort, så nu ska jag göra något annat, sa Sandra, som valde att framföra Hårgalåten.

En minut och 20 sekunder hade de sökande på sig att övertyga juryn att ta dem vidare. De flesta valde kända låtar men några hade skrivit musik och text själva. En av dem var Elin Hedberg, som framförde sin låt "Devil in me". Hennes syster Ida var med förra säsongen.

– Jag är nog lite mer ruffig och inte lika välkammad som min syster, sa Elin och svarade även på frågan om vem av dem som var bäst.

– Det är jag så klart, sa hon självsäkert. Syster Ida satt i publiken och höll med.

– Det är ju Elins stora kväll, så det är klart att hon är bäst, sa Ida.

"Vi behöver mångfald"

Inför juryöverläggningarna kom rektor Micke Grahn med en vädjan.

– Tänk på att vi behöver mångfald, många olika, och även om de kanske inte är jättebra på att sjunga så kan de ha fantastiska personligheter och möjlighet till utveckling. Så plocka inte bara ut färdiga artister, då blir det inte mycket till skola av, sa Micke till en instämmande jury.

Nog blev det mångfald alltid, med en uppsjö av olika stilar.

De uppenbart nervösa sökande ställde upp sig på scenen, och fick sen vartefter namnen lästes upp gå över till "vinnarsidan", en efter en. Mest applåder fick utan tvekan Sabina Baltzar Roth, som träffat publikens hjärtan med sin tolkning av Aretha Franklins "Do right woman, do right man".

De 24 deltagarna i Fame Factory var uttagna. Nu börjar allvaret.

Här är de 24 som gick vidare till Fame Factory

Men de här gick inte vidare...

Jurymedlemmarna som tog ut eleverna

Stefan Tyrving