Kikki halkade - bröt armen

Sångstjärnan akut till sjukhus

1 av 2 | Foto: THOMAS JOHANSSON
"DET GÖR ONT" Kikki Danielsson bröt armen på två ställen när hon halkade på en våt fläck i badrummet. "Jag mår bra och är pigg, även om en bruten arm så klart gör ont. Och jag kommer att börja repetera i morgon som planerat", hälsar Kikki Danielsson genom sin projektledare.
NÖJE

För nio månader sedan bröt Kikki Danielsson foten.

I går kväll, två dagar innan repetitionerna av "Kikki, Bettan och Lotta" startar, bröt hon armen på två ställen.

- Men jag kommer att börja repetera i morgon som planerat. Det är inget fel på sångrösten, hälsar Kikki.

I går eftermiddag i sitt hem i Bollnäs råkade Kikki Danielsson ut för en olycka.

- Hon halkade på en våt fläck i badrummet, berättar Anette Isaksson, projektledare för krogshowen "Kikki, Bettan och Lotta".

Fallet tog på vänster arm och Kikki Danielsson tvingades akut uppsöka läkare som kunde konstatera att sångerskan fått två frakturer på vänster överarm. Armen gipsades inte utan fick en mitella som stöd. Kikki Danielsson fick efter några timmar lämna sjukhuset.

Ska repetera

- Jag mår bra och är pigg, även om en bruten arm så klart gör ont. Och jag kommer att börja repetera i morgon som planerat. Det är inget fel på sångrösten, hälsar Kikki Danielsson genom sin projektledare.

Premiären av "Kikki, Bettan och Lotta" har varit otursförföljd.

I början av året, bara dagarna innan "Kikki, Bettan och Lotta" skulle ha nypremiär på Rondo i Göteborg, skadade Danielsson foten under en semesterresa i Thailand. Efter röntgen konstaterades att hon fått en frakturskada i en ena foten, troligtvis en spricka.

Men Kikki genomförde premiären ändå - i rullstol.

Och för några veckor sedan blev Lotta Engberg svårt sjuk och tvingades läggas in på sjukhus. I går avslutade hon dock sin sjukskrivning och gjorde comeback i "Bingolotto plus".

- Showen verkar bestämt vara lite otursförföljd men vi har klarat det hittills, säger Elisabeth Andreassen.

- Det ska mycket till innan en artist inte står på scenen. Kikki, liksom de flesta artister, är stenhård. En bruten arm är inte värre än ett brutet ben och det klarade hon av, fortsätter hon.

Bröt vänster arm

I veckan startar repetitionerna av "Kikki, Bettan och Lotta" på Cirkus i Stockholm. Den första veckans repetitioner ägnas åt textgenomgång.

- Och jag kan fortfarande hålla i mikrofonen. Det var vänster arm jag bröt, hälsar Kikki Danielsson.

Den 3 oktober har "Kikki, Bettan och Lotta" nypremiär.

Linda Hjertén

ARTIKELN HANDLAR OM