- Skönt att vara tillbaka

Lotta Engberg tog över i ”Bingolotto plus” efter sin svåra sjukdomstid

NÖJE

GÖTEBORG

Pigg, fräsch och utvilad tog Lotta Engberg över spakarna till "Bingolotto plus" i går.

- Det känns som en comeback. Men från och med nu ska jag lyssna på kroppen bättre, säger hon.

Foto: ANNETTE FRIBERG
VARMT MOTTAGANDE L asse Kronér passade på att hälsa Lotta Engberg välkommen tillbaka i direktsändning. Gäst i studion var Engbergs väninna, trubaduren Jeja Sundström.

För några veckor sedan tvingades Lotta Engberg, 40, att akut uppsöka sjukhus. I flera dagar vårdades schlagerstjärnan för den allvarliga och ovanliga tarmsjukdomen ulcerös kolit - blödande tjocktarmskatarr. Sedan dess har hon varit sjukskriven och vilat sig i sitt hem.

Tillbaka i rutan

Men i går var Lotta Engberg tillbaka i rutan igen i "Bingolotto plus" - pigg och på strålande humör.

- Det känns skönt att vara tillbaka. Framför allt är det skönt att må bra igen, säger Lotta Engberg.

- Jag har längtat tillbaka. De senaste dagarna har jag haft en otrolig energi. I morse klippte jag gräsmattan, skrattar hon.

Sedan Lotta Engberg fick sjukdomsbeskedet har tusentals fans skickat hälsningar, tips och råd hur hon ska handskas med sjukdomen.

Uppskattade brev

- När jag kom hem från sjukhuset och började må bättre uppskattade jag verkligen alla dessa brev. Jag är bara så ledsen att jag aldrig kommer att få chans att tacka alla människor, säger hon.

I morgon startar repetitionerna av "Kikki, Bettan och Lotta" på Cirkus i Stockholm.

Medicin varje dag

- Jag måste äta mediciner varje dag men i övrigt har jag återgått till mitt normala liv, säger Lotta Engberg och fortsätter:

- Innan det här hände hade jag aldrig varit sjuk förut och det här har nog lärt mig att lyssna lite extra på min kropp från och med nu. Jag tänker ha sjukskrivningen i bakfickan, så att säga.

Lotta fram till 28 september

Linda Hjertén