”De ser oss som barn”

Unga Pauline och Katja talade ut hos rektorn

NÖJE

I måndagens program berättade Pauline Högberg, 16, och Katja Ottosson, 17, om hur det är att vara yngst på Fame Factory.

– De ser oss mer som barn än som jämna, sa Pauline om de andra eleverna.

Katja Ottosson och Pauline Högberg.

I måndagens avsnitt av Fame Factory förklarade rektor Micke Grahn att de varit mycket tveksamma till att ta in minderåriga på skolan.

– Det har varit väldigt mycket diskussioner i juryn om man ska ta in dem. Det är viktigt att jag som rektor och lärarkåren håller ett vakande öga över dem, för att se hur de fungerar i gruppen och klarar av den hårda pressen.

Kallades in på samtal

De två eleverna det handlar om är Pauline Högberg, 16, och Katja Ottosson, 17. De kallades in på samtal hos Micke Grahn för att prata om deras speciella situation på skolan.

– Alla andra i gruppen tror att vi är så unga så vi har fått vår plats. De ser oss mer som barn än som jämna. När man är här vill man inte att folk ska tycka "åh de är så duktiga för att de är så unga". Vi går igenom samma saker som alla andra och och vi vill få cred för det, sa Pauline.

Borde ha samma villkor

Även Katja tyckte att de borde få samma chans som de äldre eleverna.

– Ska man vara här så måste man känna att man kan ge 110 procent. Och man har ju många saker i sitt liv, bara det att man hoppade av gymnasiet för att man kanske bara får vara här i en vecka, sa Katja.

Micke Grahn erkände att han också vägt in deras ålder när han tänkte på deras färdigheter.

– Jag kan också säga "åh vad begåvade de är fast de är så unga", men det är ju för att ni är så mogna artistiskt, så när ni är på scenen så upplever man inte att ni är yngre än någon annan, sa Micke Grahn.

Detta hände också i programmet

Stefan Tyrving