- Du är en skitstövel

Thorsten Flinck nobbar Melodifestivalen i öppet brev till Bert Karlsson

1 av 3
Bert är besviken över att Thorsten Flinck inte nappar på erbjudandet.
NÖJE

Thorsten Flinck nobbar Bert Karlsson.

I ett öppet brev tackar teaterprofilen nej till ett deltagande i nästa års schlager-SM.

- Melodifestivalen är och förblir ett billigt spektakel, säger han.

För en vecka sedan kunde Aftonbladet avslöja Bert Karlssons hemliga schlagerplan.

En nyskriven blueslåt hade specialskrivits till Thorsten Flinck och förhandlingar inleddes. Målet var att få skådespelaren att framföra låten i nästa års Melodifestival.

- Han har en jävligt bra röst och har gjort väldigt bra framträdanden på sina shower, sa Bert Karlsson.

Fixstjärna på 90-talet

Skådespelaren och regissören Thorsten Flinck var Dramatens fixstjärna på 90-talet. Sedan kom skandalerna med fängelse för narkotikainnehav, alkoholmissbruk och en dramatisk upplivning med elchocker efter att Thorsten Flinck tagit en överdos.

Nu är skådespelaren på väg tillbaka. Han har en huvudroll i Lukas Moodyssons kommande film, spelar i föreställningen "Doktor Glas" i Stockholm och har gjort succé i den egna rockshowen "Flinka fingrar".

Hård kritik

Men Thorsten Flinck tackar nej till Melodifestivalen.

- Melodifestivalen är och förblir ett billigt spektakel. Deltagarna skimrar helt kort som ett tomtebloss - och förmedlar i bästa fall ett budskap som bara är fördummande, förnedrande och förringande, skriver Thorsten Flinck i ett öppet brev till Bert Karlsson.

Han kommer också med ett lätt svavelosande omdöme om skivbolagsdirektören från Skara.

- Bert Karlsson, jag har vigt mitt liv åt några saker jag tror på och så ska det förbli. Jag har till exempel ett angeläget budskap i de texter jag väljer att framföra. Dessutom är jag av den absoluta tron att du inte kan tävla i konst.

- Så Bert, jag uppskattar dig på många sätt, du är en skitstövel, men en högst genuin sådan. Det är värt en kram, så en kram Bert, vi kanske ses i den där pjäsen vi talade om någon gång!

Bert besviken

Bert Karlsson tar emot beskedet med besvikelse.

- Jag tror att han missuppfattade mig. Han hade själv fått skriva texten om han hade velat.

- Det är synd att han tackar nej för han hade satt färg på tävlingen. Men jag gillar verkligen Thorsten. Han går inte de vanliga enkla vägarna, säger Bert Karlsson.

Tidigare:

Öppet brev till Bert Karlsson

Dan Panas