50 Cent tar 150 000 kr för att festa

”För de pengarna stannar han bara i några minuter”

NÖJE

Efter konserten i Stockholm i morgon ska rappstjärnan 50 Cent vara gäst på minst en officiell efterfest.

Men den som vill bjuda honom på fest får också vara beredd att betala.

50 Cent kostar 150 000 kronor.

Foto: UNIVERSAL
HÅVAR IN PENGAR 50 Cent är riktigt het just nu. Så het att han kan begära stora summor för att dyka upp på några av de efterfester som följer på hans konsert i Stockholm i morgon. Men det är inte mycket klubbarna får för de 150 000 kronor stjärnan tar - han förbinder sig bara att dyka upp i ett par minuter.

Dr Albans nattklubb Stacys lär vara vinnaren i dragkampen om att ordna fest för rappstjärnan 50 Cent efter konserten på Hovet i morgon.

- Det har varit många turer men 50 Cent kommer att närvara på den officiella efterfesten, säger Mathias Wahllund på Stacys.

Budgivningen om efterfesten ska ha pågått i flera månader, enligt uppgifter till Aftonbladet.

- Rent konkret, man ska inte glömma att 50 Cent och hans killar faktiskt kommer från ghettot. För dem gäller det fortfarande att tjäna enkla pengar, säger en källa.

18 000 dollar

Enligt samma källa är prislappen för ett "live appearance" - att 50 Cent dyker upp på en fest - 18 000 dollar.

Nästan 150 000 svenska kronor.

- För de pengarna dyker han upp på klubben och stannar i några minuter. Om flera ställen har betalat så åker han runt under kvällen, säger källan.

Och det är inte bara 50 Cent som ska gästa Stockholms klubbliv. Hans dj, Whoo Kid, gästspelar på hiphop-klubben Basic i Gamla stan.

- Han tar också med sig 50 Cents crew G-Unit, säger Jacob Marinko på Basic som däremot inte tror att 50 Cent själv dyker upp.

Enligt Aftonbladets källor åker 50 Cent antagligen direkt till Stockholm efter konserten i Oslo i kväll. I morgon är han på TV4 hela dagen. Dels ska han vara med i "Sen kväll med Luuk", dels är det ett tryggt ställe för honom att stanna på.

Beskjuten i USA

- Jag kan inte säga om vi har något extra säkerhetspådrag, men jag tror knappast att hotbilden är lika allvarlig här i Sverige, säger "Luuk"-producenten Josef Sterzenbach.

Hemma i USA blev 50 Cent beskjuten så sent som i förra veckan och han har otaliga ärr efter skottskador sedan förut.

Annika Johansson