Kom tillbaka!

Puls har koll på artisterna du vill ska göra comeback

1 av 4
Shakira.
NÖJE

Det finns de som aldrig ger sig. Och så finns det de som kastar in handduken på en gång. Puls har listat stjärnorna som borde ge sig in i matchen igen.

1. Shakira

Hon kom som ett yrväder och vickade på arslet så att Britney Spears skakade i sina grundvalar. Shakira var mycket coolare, med magdans och halvårsgammal blondering, och så var hon exotisk också. Hon kom ju från Colombia och inte från USA som alla andra. Första singeln ”Whenever, whereever” spelades följaktligen precis jämt. Skivan ”Laundry service” fick visserligen inte så bra recensioner, men vem brydde sig om det?

Svar: Ingen – och Shakira brassade vidare med ”Underneath your clothes” och ”Tango”. Men sedan måste det ha blivit radioskugga över Sydamerika, för tjejen har knappt synts till sedan Michael Jackson låg på listorna.

Så mycket vill vi ha tillbaka henne: 90%

Blir det comeback? Vi kan räkna med att få se mer av det latinoamerikanska bombnedslaget. Frågan är bara när. Förmodligen sitter hon och fnular på nytt material, men ingen vet när det blir klart.

2. Lauryn Hill

Fugees var bra, men Lauryn var grym på egen hand. 1998 släppte hon albumet ”The miseducation of Lauryn Hill” och det var så fantastiskt bra att hälften förmodligen hade räckt till. Alla älskade Lauryn, men hon måste ha haft bättre saker för sig, för på fem år har hon inte klämt ur sig mer än en ”Unplugged”-skiva.

Så mycket vill vi ha tillbaka henne: 90%

Blir det comeback? Det har tisslats om en ny skiva i flera år, men på Lauryn Hill-fronten intet nytt.

3. Skeet Ulrich

Killen blev stor tjejfavvo när han spelade Neve Campbells snygga, men lite väl mordiskt lagda pojkvän i ”Scream”. Året var 1996 och Skeet var månadens ögongodis i varenda tidning och alla sade att han såg ut som Johnny Depps och Kate Moss kärleksbarn. Men Skeet kastade bort allt och gav sig fan på att inte göra en enda bra film till. Han gjorde visserligen ett litet inhopp i ”Livet från den ljusa sidan”, men den pytterollen blev han knappast fet på.

Så mycket vill vi ha tillbaka honom: 65%

Blir det comback? Kanske. Han har i alla fall fått en chans till. Han spelar i detta nu in en ny skräckis med powerparet bakom ”Scream” - Wes Craven och Kevin Williamson. Håll utkik efter ”Cursed”, som ska vara klar nästa år.

4. Macaulay Culkin

Det är fritt fram att vara kreddpajas, men det är få som ärligt kan säga att de inte gillade den blonde lille skitungen i ”Ensam hemma” och ”Min tjej”. Problemet var bara att skitungen gillade att punda och dekade ner sig ordentligt.

Så mycket vill vi ha tillbaka honom: 50%

Blir det comeback? Tro det eller ej, men tio år efter att Macaulay gjorde sin sista dödsryckning i filmbranschen gör han comeback med ”Party monster”. Där är han klubbkungen Michael Alig, som det inte gick så bra för. Filmen ska tydligen vara ganska cool.

5. Tara Reid

1998 spelade Tara den kortlivade Bunny i superbra ”The big Lebowski”. Efter det gjorde hon ”American pie” och det såg ut som om Tara skulle bli ganska stor inom amerikansk ungdomsfilm. Hon hade ju verkligen det rätta utseendet. Men det enda vi har sett henne i på länge är grejer i stil med ”Van Wilder” - och den var ju inte direkt ett bra karriärdrag. Tara figurerar visserligen fortfarande i amerikansk skvallerpress – men bara när de visar bilder på hur full hon var på senaste festen. Hon har tydligen bra drag under galoscherna.

Så mycket vill vi ha tillbaka henne: 50%

Blir det comeback? Tja, tillbaka och tillbaka. Hon gör filmer med jämna mellanrum, men inga som någon bryr sig om. Det verkar som om Tara har sin framtid bakom sig.

6. Backstreet boys

De var visserligen sjukt töntiga och sjöng banala sånger, men i pojkbandskategorin var de överlägsna. Deras låtar fastnade som THC i hjärnan och det fanns inte en småtjej i hela landet som inte hade perversa drömmar om Nick Carter eller Brian Littrell. Snittåldern på grabbarnas fans var max tretton, men det hindrade dem inte från att jucka frenetiskt med golvet.

Så mycket vill vi ha tillbaka dem: 25%

Blir det comeback? Gruppen har aldrig sagt rent ut att de har splittrats, men de jobbar inte direkt ihjäl sig i studion. Nick Carter har förgäves försökt göra solokarriär och de andra verkar ha gått under jorden. Så vi ska nog inte satsa några stora pengar på att det blir något mer Backstreet Boys.

Karolina Fjällborg