Filmstjärnan bryter med handikappad son

"Obelix" son dömd för pistolhot

NÖJE

Som Obelix vårdar han ömt sin hund Idefix.

Nu har verklighetens Obelix, filmstjärnan Gerard Depardieu, sagt upp all kontakt med sin handikappade son Guillaume.

Nu säger skådespelaren Gerard Depardieu upp kontakten med sonen Guillaume. – Jag tror att det är bättre för hans mentala tillstånd om vi inte träffas, säger han.

Filmstjärnans 32-årige son dömdes nyligen till ett års villkorlig dom, böter om 10 000 euro och 18 månaders psykisk vård. Orsaken var att han pistolhotat en ung man på en bar.

Det fick Gerard att säga upp kontakten med Guillaume.

- Som det är nu har vi ingen kontakt. Jag bröt kontakten eftersom jag inte längre ville vara Guillaumes skräpkorg. Han har försökt att kontakta mig ett par gånger, men jag svarar inte. Jag tror att det är bättre för hans mentala tillstånd om vi inte träffas, avslöjar Gerard Depardieus i en intervju med Paris Match Magazine enligt danska Ekstra Bladet.

Inblandad i mc-olycka

1996 var Guillaume inblandad i en motorcykelolycka. I juni orkade han inte längre med smärtorna varpå han amputerade det högra benet.

Under rättegången sa Guillaume att han blivit psykiskt instabil efter att ha förlorat benet.

Gerard Depardieu spelar Obelix i de bägge Astérix & Obélix-filmerna. 1997 spelade han mot Leonardo DiCaprio i ”Mannen i järnmasken”.

Gerard och Guillaume spelade tillsammans i filmen ”All the Mornings of the World” från 1991. På senare år har de spelat tillsammans i tv-serierna "Napoléon" och "Les Misérables".

Nicklas Hermansson