"Visst är jag kär i Drew"

Strokes trummis berättar om hur han blev ihop med filmstjärnan

NÖJE

NEW YORK

Han är trummis i världens hetaste rockband.

Och tillsammans med en av världens hetaste filmstjärnor.

- Allt känns rätt okej, flinar Fabrizio Moretti i The Strokes.

Foto: SCANPIX
ÄNNU INTE FÖRlovade Fabrizio Moretti förnekar att han och Drew Barrymore bytt ringar. - Men jag är väldigt kär i henne, säger han när Aftonbladet träffar honom i New York.

Om en månad släpps The Strokes nya album "Room on fire" och det sjaviga New York-bandet tar emot på hippa 60 Thompson Hotel i New York. Några timmar försenade, förstås.

Bandets debutalbum "Is this it" blev oerhört hyllat när det kom hösten 2001 och gav bandet en fanskara som dyrkar bandet närmast religiöst.

- Det är en väldigt ödmjuk upplevelse, säger Fabrizio Moretti, 23.

Han har blivit bandets mest kända medlem sedan han inledde ett förhållande med "Charlies änglar"-stjärnan Drew Barrymore, 28.

Träffades på konsert

- Som trummis i Strokes är jag bara en medlem i en ganska känd grupp. Det har blivit lite mer sedan jag träffade Drew. Men hon är väldigt cool med såna saker, säger "Fab".

Paret träffades efter en The Strokes-konsert i Barrymores hemstad Los Angeles.

- Hon kom och kollade in oss. Sedan hängde vi ihop efteråt och på den vägen är det.

Rykten om att de skulle ha förlovat sig dementerar han.

- Nej, nej. Stämmer inte. Men jag är kär, säger han och ler.

I USA har tidningarna visat bilder på hur Barrymore och Moretti varit på dubbeldejt med "Charlies änglar"-kollegan Cameron Diaz och hennes pojkvän, popsnöret Justin Timerlake.

"Han är trevlig"

En udda kombination, kan tyckas.

- Nej då. Justin är en otroligt trevlig kille, säger Moretti. Men faktum är att vi inte var ute tillsammans på den där middagen. Jag kom förbi och sa hej när de käkade bara.

Om eventuell press inför den viktiga, andra skivan, säger trummisen (som fyller år på samma dag som Rolling Stones-trummisen Charlie Watts):

- Ingen press, man. Inte utifrån. Pressen för oss är att vara så bra som vi vill vara utifrån vår egen vision. Jag tycker att vi lyckats med det.

Fredrik Virtanen