- Vi gifter oss så fort som möjligt

Mary J Blige: Min fästman struntar i att jag är stjärna

1 av 3 | Foto: MARTIN LINDEBORG
jättediamant på fingret Mary J Blige avslöjar att hon är förlovad och planerar att gifta sig inom kort. - Det blir en liten tillställning med nära vänner, berättar souldrottningen när Aftonbladet träffar henne under Sverigebesöket.
NÖJE

Mary J Blige, 32, har en fet diamantring på fingret.

Den ser dyrare ut än en bostadsrätt på Östermalm i Stockholm.

- Jag är förlovad och tänker gifta mig så snart som möjligt, säger hon.

Mary J Blige är på promotionturné och tar emot pressen på Grand Hotel i Stockholm. Hon är klädd i svart, avslappnad och gömmer ögonen bakom ett par tonade glas.

Hon pratar om senaste skivan "Love & life", det nygamla samarbetet med producenten och artisten Sean "P Diddy" Combs samt sitt kommande bröllop och förhållande med fästmannen Kendu Isaacs.

- Vi väntar på rätt dag. Det kommer att bli en liten tillställning. Inga journalister, bara nära vänner. Han har skänkt mig ett förhållande som inte går att leta efter, säger hon.

Kombinationen äktenskap och framgångsrik musikkarriär brukar inte gå hand i hand.

- Du ska inte ens försöka att kombinera dem. Min fästman bryr sig inte om att jag är en soulstjärna. Han känner sig inte mindervärdig. Allt han vill är jag ska må bra. Det är en gåva - särskilt jämfört med några av mina tidigare förhållanden då folk utnyttjade mig fysiskt och mentalt.

Barn och familj?

- Han har redan barn men jag ser dem som mina, eller rättare sagt våra. Men visst vill jag ha en egen liten Mary i framtiden.

Någon som för traditionen vidare, en ny soulartist?

- Barnen måste få göra som de vill. Om mina barn vill satsa på musik så är jag där. Jag kommer att läsa deras kontrakt, ge dem råd och stöd, följa med dem på turné och presentera dem för min grundläggande inspiration och kraft - Gud.

Fick du ett sånt stöd av dina föräldrar?

- Nej, aldrig. De brydde sig inte. De verkade inte tro på att någon med vår bakgrund kunde lyckas.

Så vad tycker din mor om din karriär?

- Vad hon säger om min karriär? Just nu?

Ja.

- Ja du ...

"Tack för mitt nya hus"?

- Ha ha ha. Exakt. Precis så. Mamma är väldigt, väldigt tacksam för att hon slipper bo kvar i våra fattiga hemkvarter.

Markus Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM