”Jag har aldrig tvättat”

Johan Östberg tvättade kläder i badkaret – med tvål

1 av 2 | Foto: strix
Johan Östberg tvättade sina kläder
NÖJE

I onsdagens avsnitt tvättade Johan Östberg sina kläder på ett alldeles eget vis.

– Jag har aldrig tvättat, varken i badkar eller tvättmaskin, sa Johan.

I onsdagens program hade Johan Östbergs rena kläder tagit slut. Att leta upp en tvättmaskin kändes alltför jobbigt, badkaret fick duga.

– Jag har aldrig tvättat, varken i badkar eller tvättmaskin. Jo, någon gång har jag väl provat på men jag tog fel fack. Där är tre fack, så ska man lägga sköljmedel i en och tvättmedel i en, men jag blandade ihop det, det blev smutsigt och förmånga grader, sa Johan, som föredrog badkaret framför tvättmaskin.

Inte tvättmedel – tvål

En förvånad Pauline Högberg tittade in i badrummet och såg hur Johan tvättade kläderna i badkaret. När Johan berättade att han i stället för tvättmedel hade använt tvål kunde Pauline inte hålla sig för skratt.

– Alla har vi våra sätt, sa Pauline.

Sladd som tvättlina

Driftige Johan hade fler idéer. I en container strax utanför hittade han en lång sladd som han knöt upp som en tvättlina. Maja Gullstrand var en av eleverna som såg Johans tvättbestyr.

– Jag tyckte att Johan var riktigt uppfinningsrik när han skulle hänga upp de där stackars våta kläderna där ute. Då frågade jag honom om han fortfarande bodde hemma och det sa han att han gjorde, sa Maja.

Inga klädnypor

Morgonen efter när Johan skulle plocka in sin torra tvätt visade det sig att de flesta kläderna blåst ner från strecket och låg utspridda på verandan. Klädnypor hade kunnat förhindra katastrofen.

Stefan Tyrving