Lasse i chock - sambon fick en hjärtinfarkt

Ninnie Fjelkegård fördes akut till sjukhus

1 av 2 | Foto: ANDREAS LUNDBERG
HON ÄR PÅ BÄTTRINGSVÄGEN Lasse Brandebys sambo Ninnie Fjelkegård vaknade tidigt i tisdags morse med svåra smärtor. På Mölndals lasarett konstaterade läkarna att hon drabbats av en hjärtinfarkt.
NÖJE

Lasse Brandeby chockades svårt.

I går morse drabbades hans sambo Ninnie Fjelkegård av en hjärtinfarkt och fördes akut till sjukhus med ambulans.

- Vi är naturligtvis jätteoroliga, säger kollegan Ulf Larsson.

Det var i tisdags morse som skådespelaren Lasse Brandeby, 58, vaknade av att sambon Ninnie Fjelkegård, 57, hade kraftiga smärtor. Vid femtiden fördes hon med ambulans till Mölndals lasarett där läkarna konsterade att hon drabbats av en hjärtinfarkt.

Lasse Brandeby ringde sin vän och kollega Ulf Larsson som också medverkar i uppsättningen "Bussresan" på Vasan i Stockholm.

"Nedstämd"

- Lasse var nedstämd och bedrövad när han berättade vad som hade hänt, säger Ulf Larsson och fortsätter:

- Han lät helt olik sig själv och var verkligen bekymrad och ledsen.

Tillsammans med producenten Åke Malmros beslutade Ulf Larsson att föreställningen i går kväll skulle ställas in.

- Här på teatern är vi som en stor familj. Det här har verkligen lagt sorti på stämningen, men vi tänker naturligtvis på Ninnie och Lasse och hoppas att hon ska bli bra.

På bättringsvägen

Under gårdagen tog läkarna prover på Ninnie Fjelkegård. Hon var på bättringsvägen, men hade fortfarande ont. Hennes lungor och hjärna röntgades också.

- När jag pratade med Lasse senast så var hon fortfarande kvar på observation. Det här känns verkligen olustigt, säger Ulf Larsson.

Skickat blommor

Ensemblen har skickat blommor till sjukhuset och håller regelbunden telefonkontakt med Lasse Brandeby.

- Det är väldigt ovanligt att man ställer in en föreställning så här, men den här gången var det inget att snacka om. Det viktigaste är att Ninnie blir bra och att Lasse mår bra, säger Ulf Larsson.

Lasse Brandeby är en av våra mest folkkära skådespelare, mest känd för sin Göteborgskaraktär Kurt Olsson. Ninnie Fjelkegård arbetar som scripta på SVT. Paret är sambor på Särö utanför Göteborg.

Aftonbladet har förgäves sökt Lasse Brandeby.

Vanligaste orsaken till dödsfall i Sverige

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM