Johansen akut opererad i USA

Fördes till sjukhus med inflammerad blindtarm

NÖJE

Schlagerstjärnan Jan Johansen opererades akut på ett sjukhus i New York i går kväll.

En allvarlig blindtarmsinflammation satte stopp för hemresan.

Foto: JOEY ABRAITYTE
PÅ SEMESTER MED FRUN Jan Johansen fick mer och mer ont i magen. När han tog sig till sjukhus konstaterade läkarna att blindtarmen var inflammerad och sent i går kväll opererades han fortfarande i New York.

I går skulle Jan Johansen, 37, rest hem från New York där han var på semester med hustrun Pia. Men under sista natten på hotellet började han må dåligt och fick alltmer ont i magen.

- Han försökte hålla ut så länge som möjligt men till slut var han tvungen att ta sig till ett sjukhus, berättar Maria Molin Ljunggren, Jan Johansens presskontakt.

Fick reseförbud

Läkarna konstaterade att Jan Johansens blindtarm var inflammerad och gav sångaren reseförbud. En inflammerad blindtarm som spricker kan innebära livsfara om den inte opereras omedelbart.

När inflammationen dessutom inte visade några tecken på att lugna sig beslutade de amerikanska läkarna att operera. Sent i går kväll visste Maria Molin Ljunggren inte när operationen skulle vara klar.

- Jans fru Pia skulle ringa mig så fort hon visste hur det gått. Hon sitter och väntar på sjukhuset nu.

Ställer in shower

Hemresan skjuts på framtiden tills vidare. Klart är att Jan Johansen inte kan medverka i helgens föreställningar av "Cornelis i våra hjärtan" i Kalmar, Helsingborg och Malmö. Claes Janson ersätter honom.

- Vi får se om Jan hinner lägga sång på sina Melodifestivallåtar, säger Maria Molin Ljunggren.

Annars får en annan artist sjunga på demoinspelningarna. Sista inlämningsdag för bidrag är på tisdag.

Annika Johansson