Aguilera imponerar - även en bakfull dag

NÖJE

Inte mycket till show.

Men Christina Aguilera behöver inte så mycket visuellt lull-lull att gömma sig bakom heller.

Hon visar sig vara en riktigt fin liveartist - också i fyllsjukt skick.

Foto: ANDERAS BARDELL
UTKLASSAR BRITNEY Christina Aguilera må ha en dålig dag, av förklarliga skäl. Men det hindrar henne inte från att vara en riktigt fin liveartist.

Som Aftonbladet kunde rapportera i går såg fröken Aguilera till att undersöka Stockholms nattliv å det allra grundligaste kvällen före showen på Globen.

Människan fick tydligen bäras in på hotellet redan före första "Rapport"-sändningen.

Det sätter sina spår i framträdandet, om man säger så.

Själv hade man varit nöjd om man klarat av att krama ut en skvätt tandkräm på tandborsten efter en dylik holmgång, så på sätt och vis är det förstås imponerande att hon överhuvudtaget genomför den till synes ansträngande showen.

Lite trött och trög

Men det märks att 22-åringen är lite trött. Lite trög. Lite härsken.

Det betyder emellertid bara att den här föreställningen mindre ankomna dagar torde vara något i hästväg.

Ty Christina övertygar ändå. Hon lyckas visa att hon är en riktigt vass estradör. En som faktiskt både kan sjunga, dansa och ladda sina förhållandevis uppstudsiga pophits med rätt påtaglig energi.

Framför allt impar sången. Att hon sjunger skjortan av en sån som Britney Spears visste vi väl redan. Men det är smått omtumlande att höra henne krama musten ur Alicia Keys "Impossible". Där låter det ju nästan som att hon har... själ!?

Ovanlig skärpa

Sen tar hon ett djupt andetag, berättar att hon älskar Etta James och börjar sjunga "At last".

Förbluffande. Det är kanske ingen odödlig tolkning, men ändå. Att en produkt av det rådande musikklimatet överhuvudtaget kan utveckla en relation till Etta James... det vittnar om ovanlig skärpa.

Just där förstår man också varför själva scenshowen inte är mer påkostad.

Aguileras konkurrenter brukar iscensätta regelrätta månlandningar i Globen. Det är ofta underhållande - men också ett effektivt sätt att skyla över brister.

Såna skyddsnät behöver inte den här artisten. Hon klarar sig ändå. Och kan hon bara se till att tajma baksmällorna lite bättre bör Christina Aguilera med tiden bli nåt mycket större än någon av oss hittills anat.

Christina Aguilera

Per Bjurman