”Jag älskar dig, lillstrumpa”

Maja läste brev från sin syster

1 av 2 | Foto: strix
Maja Gullstrand läste ett brev från systern.
NÖJE

I måndagens avsnitt började eleverna att redovisa "Nyanser ur ett liv". Maja Gullstrand valde att prata om kärleken till sin syster, och hon läste upp ett brev från henne.

– Jag finner inte ord för hur mycket jag älskar dig, lillstrumpa, läste Maja högt för klassen.

I måndagens program var det dags för några av eleverna att redovisa "Nyanser ur ett liv", där uppgiften var att på något sätt framföra viktiga händelser ur sitt liv.

Maja Gullstrand valde att prata om kärleken till sin syster, hon läste ett brev som hon fått i februari 1997.

”Till min allra käraste syster. Jag finner inte ord för hur mycket jag älskar dig, lillstrumpa. Saknaden kommer att bli stor nu när vi inte kan ses på länge. Lova att ta hand om dig. Du är den som står mig närmast hjärtat. Du är den jag delar glädje och sorg med. Vi har minnen ihop som ingen annan kan dela med oss. Du delar min själ och mina tankar. Vi är av samma blod. Du är det mest dyrbara jag har, min skatt Du är unik, låt aldrig någon intala dig något annat. Jag är så oerhört stolt över dig och jag älskar dig av hela mitt hjärta. Din Katrin.".

Sjöng ”Time after time”

I sitt känslosamma framträdande fortsatte Maja med att motivera varför hon valt att prata om sin syster.

– Det finns många sorters kärlek och jag vill i dag passa på att hylla syskonkärleken, för den är speciell och den ska man ta vara på, sa Maja som fortsatte med att spela "Time after time".

– Maja valde att berätta om sin kärlek till sin syster. Det berörde jättemycket, och låtvalet gick ända ner i hjärtroten, sa Robert Zuddas.

En av eleverna som har lättast till tårarna är Sara Löfgren.

– Maja berörde mig väldigt mycket, sen började jag tänka på min syster och så grät jag en skvätt för jag saknar henne så mycket. Jag tillhör dom människor som har lätt för att gråta, jag bölar nog lite varje dag. det är nyttigt för själen tror jag, sa Sara Löfgren.

Stefan Tyrving

ARTIKELN HANDLAR OM