”Jag är väldigt tacksam”

Johan veckans elev – med tre bidrag i veckofinalen

1 av 2 | Foto: strix
Johan Becker blev ”Veckans elev”.
NÖJE

I torsdagens avsnitt utsågs Johan Becker till veckans elev. Dessutom slår han rekord med tre låtar i veckofinalen.

– Jag är väldigt tacksam, sa Johan när han fick utmärkelsen.

I torsdagens program utsågs, precis som tidigare terminer, veckans elev. Som extra bonus får vinnaren av utmärkelsen 15 poäng, som läggs till de andra intjänade poängen.

– Veckans elev är någon som vi tycker har varit behjälplig eller gjort ett exemplariskt arbete på något sätt. Det är för att förklara att det arbete de gör på skoloan är viktigt, sa rektor Micke Grahn.

Efter att ha diskuterat med sina lärarkolleger kändes valet självklart. Micke Grahn läste upp motiveringen framför eleverna.

– Veckans eleve är en person som kom till skolan väl förberedd, men som i stället för att ta det lugnt och fokusera på sig själv tar sig tid till att hjälpa sina klasskamrater. Den här personen har bidragit med många bryggor och verser till många låtar. Veckans elev är Johan Becker.

Johan blev förvånad och glad

–Jag är väldigt tacksam, jag blev förvånad men positivt överraskad, sa Johan.

Hans klasskamrater unnade honom utmärkelsen, trots att den ju faktiskt ger honom ett litet försprång poängmässigt.

– Det var jättekul att det var Johan som fick utmärkelsen, han är en otroligt fin människa, han har glädje, är ödmjuk och delar med sig, så dom kunde inte ha gjort ett bättre val, sa Sabina Baltzar Roth

Calle Bergström som fått en låt av Johan till veckofinalen höll med.

– Det var inget snack, han var värd de poängen.

Tre bidrag i veckofinalen

Johan Becker har utan tvekan varit en av de mest aktiva eleverna den här terminen. Som erfaren låtskrivare har han hjälpt flera av sina kamrater.

– Jag har ju skrivit Theresas låt "Starlight" och jag har skrivit Calle Bergströms låt tillsammans med honom, och så mitt bidrag också. Det blir tre av fem låtar som jag har med på veckofinalen, sa Johan.

Det är dock inte helt problemfritt att ha med så många egna bidrag i en tävling.

– Det känns lite konstigt att man tävlar mot sig själv. Det finns ju en möjlighet att jag blir utslagen av en låt som jag skrivit själv, sa Johan.

Det hände också

Deltagarna i veckofinalen

Stefan Tyrving