”Vad fan gör man här?”

Johan Bergström saknade sin familj

1 av 2 | Foto: strix
Johan Bergström trivs på Fame Factory men längtar efter sin dotter.
NÖJE

I lördagens program vägde Johan Bergström fördelar och nackdelar med att vara på Fame Factory.

– Man undrar vad fan man gör här, sa Johan när han tänkte på sin dotter i Piteå.

I lördagens avsnitt funderade Johan Bergström på om han hade gjort rätt när han rest ifrån sin familj för att gå på Fame Factory i Skara.

– Längtan efter min familj och min lilla flicka är extremt stor. Jag vet att hon mår ganska bra, hon är glad när jag pratar med henne, hon känner inte den ångesten som jag gör. Det är det som gör att jag kan vara kvar, sa Johan.

– Man undrar vad fan man gör här när man har den där hemma, sa Johan och pekade på ett fotografi av dottern.

– Någonstans känns det ju som att man gör det för deras skull också. Även om det är extremt själviskt att åka hit så hoppas man ju att det ska medföra någonting, sa Johan.

En fadersgestalt

De andra eleverna visade att de har stort förtroende för Johan Bergström när de valde honom till ordförande för klassrådet.

– Jag tror alla ville att det skulle bli Johan Bergström, han är väldigt stabil, lugn och sansad. Lite av en fadersgestalt för oss, sa Martin Olsen.

Johan själv var inte helt säker på varför hans kamrater valde honom.

– Jag vet inte varför jag blev vald till ordförande, men jag tror att de ser mig som lugn och trygg och har lite ordning och reda. Sen kan det ju vara lite si och så med det, men dom kanske inte vet det, sa Johan.

– Som ordförande ska jag vara alla elevers ansikte mot lärarkåren. Är det några frågor som behöver tas upp så är det bra om dom går genom mig, så blir det ordning och reda, sa Piteås långhårige artisthopp.

Stefan Tyrving