De vill bli perfekta - med plast

1 av 2 | Foto: AP
VAR INTE NÖJD Christina Aguilera är bara en av många stjärnor som opererat sig.
NÖJE

HOLLYWOOD

De är unga, rika och vackra. Men Hollywoods superstjärnor under 30 vill vara perfekta.

Därför plastikopererar de sig.

För lång, för kort, för tjock, för smal, för rak eller för krokig - det finns inte längre något som inte går att förändra på operationsborden.

Några av de största namnen i Hollywood - Britney Spears, Christina Aguilera och Drew Barrymore - har alla sökt professionell hjälp för att förändra det som naturen utrustat dem med.

Men det är ett känsligt kapitel. Få vågar avslöja vad vad de köpt av läkarna. I stället försöker de slå i oss att de cellulitfria låren är resultatet av en popcorndiet och att den plötsligt större och fasta bysten orsakats av en graviditet.

Några få - som Barrymore, Lil" Kim och Jenny McCarthy - har lagt korten på bordet.

- Att förminska brösten är det bästa jag gjort i livet, har Barrymore sagt.

Lil" Kim har upplevt fler operationer än hits.

- Jag gör det som får mig att må bra. Det är inte jag som är osäker. Jag vill bara förbättra mitt utseende, säger rappstjärnan som bland annat förstorat brösten och förminskat näsan.

Stjärnornas beteende kopieras av tusentals unga tjejer som försöker efterlikna sina idoler. Det har fått flera psykologer och läkare att varna för den nya trenden.

- De här personerna hänger upp sig på sina utseenden och förlitar sig på ingrepp i stället för att försöka lära känna sig själva, säger den före detta Harvardpsykologen Sanford Gifford.

Unga stjärnor som opererat sig

Magnus Sundholm