Elena åkte hem – ville inte sjunga

1 av 2 | Foto: strix
Elena tröstades av Monica.
NÖJE

I onsdagens avsnitt bestämde sig Elena Ermanova för att avbryta utbildningen på Fame Factory och flytta hem.

– Det har aldrig varit så att jag vill sjunga, sa Elena.

Efter att ha kommit in på Fame Factory när norska Ina Wroldsen tackade nej har tiden på skolan varit tuff för 20-åriga Elena Ermanova. Ofta har hennes färdigheter när det gäller att sjunga diskuterats. I onsdagens program bestämde sig Elena för att sluta skolan.

– Jag har bestämt mig för att åka härifrån. Det har känts hela tiden att sång inte är det jag vill göra, sa Elena.

– Jag älskar att stå på scen och jag älskar att dansa men det har aldrig varit så att jag vill sjunga. Människorna som är här brinner för att sjunga, man ser det på dem.

Kommer inte satsa mer på musik

Skolans sånpedagog Monica Einarsson försökte få Elena att fundera på sitt beslut, men Elena var beslutsam.

– Jag har kännt så här från början men jag har försökt att kämpa på. Jag har tappat motivationen. Åker jag ut här ifrån så kommer jag inte satsa mer på musik över huvud taget, sa Elena.

En händelse var särskilt viktig för Elenas beslut. Det var när hon efter veckofinalen studerade tv-bilderna från sitt uppträdande.

– Jag var jättenöjd med framträdandet men jag såg i mina ögon att det syns igenom att jag inte vill. Jag gör det men jag brinner inte för det.

Monica hade full förståelse för Elena, även om hon tyckte att det var synd att sluta nu, när de kommit så långt med sången.

– Det är otroligt vaket, man ser problemet och så tar man tag i det, så jag respekterar henne verkligen. Men det är synd att hon försvinner för det är en rar tjej.

Hon kan bli fotomodell

Bert Karlsson var den som såg till att Elena fick komma in på skolan. Både Micke Grahn och Micke Gordon Solfors var mycket tveksamma, men Bert gav sig inte. När han fick reda på att Elena skulle sluta fick han genast nya planer för sitt fynd.

– Hon kan bli fotomodell, så det är inga problem. Jag tror att hon haft nytta av det här i alla fall, sa Bert.

– Kan du inte skaffa mig ett dansjobb istället? frågade Elena senare inne på Berts kontor.

– Det är en senare fråga, modelljobb har jag bättre koll på. Det var så jag såg dig först. Det finns inget sötare än du, försäkrade Bert.

Fann varandra direkt

De andra eleverna blev ledsna när Elena berättade om sitt beslut. Sandra var den som tog det hårdast.

– Redan den första veckan i Stockholm fann vi varandra. Hon är en fantastisk god och fin tjej, hon är så ödmjuk och snäll. Hon är nog den som jag stått närmast av alla, så det kommer att bli tomt och trist. Men vi har redan planerat massor av saker som vi ska göra ihop, så vi kommer inte att tappa kontakten, sa Sandra.

Efter att ha sjungit sitt ryska skjortärmsnummer på mini-audition lämnade Elena skolan.

– Jag kommer att känna att jag gjort rätt, det vet jag, sa Elena innan hon hoppade in i bilen och åkte hem till familjen i Örebro.

För medlemmar i Fame-klubben

Stefan Tyrving