Härligt utflippat

- i Hasses lada

1 av 3 | Foto: MAGNUS TORLE
JULKUL MED POVEL Både Sally och Kurt gör comeback i "Ladusprall". Och Povel Ramel står för en av kvällens bästa nummer. Underhållande är också när Lill-Babs ger Maria Lundqvist lektion i hur man går i högklackat.
NÖJE

BÅSTAD. Många hårda paket. Povel Ramel som Gubben Slö. Lill-Babs ger lektion i hur man går i högklackat. Och både Sally och Kurt Olsson gör comeback.

Underhållande nygammal blandning som öppnar julfirandet 2003.

Allt detta försiggår i Hasses lada. En oemotståndlig korsning av Las Vegas och en gigantisk tysk ölhall inredd i cowboystil. Nu dessutom pyntad med väldigt många julgranar och 150 000 lampor. Där sjunger barnkör och tomtar drar snapsvisor medan gästerna kan äta skånskt julbord före showen.

Julstressad mamma

Det finns förstås juliga nummer, men annat också. De gör kul bluesrock av svenska julvisor. Kurtan lovar att lära ut julpyssel, och i finalen kommer en sång om önskelistor och givandets glädje. Maria Lundqvist gör ett mycket roligt nummer som julstressad mamma, utbränd bland inköp och städ och stök.

Hon är med överallt. Sjunger med Povel, lär sig gå med stilettklackar av Lill-Babs till tonerna av "When I"m 64" och lägger all fåfänga åt sidan som Sally.

I ett härligt utflippat nummer drar Sally i gång en balettscen med några ur publiken.

Kurtan trollar

En bra mix. Povel Ramel skämmer bort oss med bra melodier och samurajvässade texter, varenda rad skarpslipade på knivstål. Hans Gubben Slö-nummer är en av kvällens höjdare, och han potpurriar sig igenom roliga favoriter vid flygeln.

Lill-Babs gör också en bukett av sina popklassiker, med "hjälp" av Kurt Olsson. Denne trollar också, med magin han säger sig fått från Joe Labero. Går väl sisådär.

Vilket förstås blir komiskt. Jul rimmar med kul och strul, och här kommer alla känslorna på en och samma gång.

90 värmande minuter med fyra ess.

Ladusprall

Jens Peterson