Vikten hjälpte Sabina?

Johan Ö: Människor tycker synd om henne

1 av 2 | Foto: strix
Fredrik Furu träffade johan Östberg och de andra eleverna i Skara.
NÖJE

I måndagens avsnitt diskuterades månadsfinalen bland eleverna. Johan Östberg hade sin teori om hur Sabina kunde slå ut Fredrik Furu.

– Det kanske är många människor som har stora sympatier för Sabina och tycker synd om henne, sa Johan

I måndagens avsnitt var månadsfinalen i Stockholm det stora samtalsämnet. Sabina Baltzar Roth hade ju slagit ut Fredrik Furu med stor marginal, 75 procent av rösterna mot Fredriks 25. Johan Östberg trodde att det fanns fler anledningar till Sabinas framgång än de rent artistiska.

– Jag tror inte att Sabina fått 75 procent av rösterna om det inte hade varit för hennes vikt och så. Hon har ju mycket sympatier, och det är klart att folk är svaga för det, sa Johan, utan att själv ha sett något från månadsfinalen.

– Jag ficka höra av folk jag känner som var där och av deltagare att de tyckte att Fredrik Furus insats var mycket bättre, och hade det varit i Skövde så hade det blivit 75 procent till Fredrik och 25 till Sabina, sa Johan.

Kritisk mot Sabina sedan tidigare

Bert Karlsson trodde också att diskussionen om Sabinas vikt hjälpte henne i månadsfinalen.

– Det finns en del sympatiröster och dom har jag skapat för att jag varit på henne om bantning. Det är tråkigt om det är så, sa Bert.

Johan Östberg har tidigare uttalat sig kritiskt om Sabina när det visade sig att det inte hördes något från hennes körsång på hans låt. Nu hade han fått tips om att Fredrik skulle ha varit mycket bättre än Sabina i månadsfinalen.

Stora sympatier för Sabina

– Det känns ju lite märkligt när de säger att Fredriks insats var så mycket bättre. Då börjar man spekulera i vad det egentligen beror på. Är det artisteri eller är det andra grejer. Det kanske är många människor som har stora sympatier för Sabina och tycker synd om henne, och just därför vill ha henne kvar, sa Johan.

Sabina själv var nöjd med sin insats och såg positivt på framtiden.

– Jag har någonting som publiken uppskattar och det är inte omöjligt att lyckas fast jag är jag. Ingenting ska få stoppa mig, speciellt inte Bert, sa Sabina.

För medlemmar i Fame-klubben

Stefan Tyrving