”Jag har inte vågat skaffa några barn”

Torkel Petersson är pappa – men bara på vita duken

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
"DET ÄR SEGT ATT VARA SINGEL" Torkel Petersson vill hade både tjej och barn framöver. Nu är han aktuell i filmen "Mamma, pappa, barn".
NÖJE

I ”Mamma, pappa, barn” spelar han småbarnspappa.

Själv längtar Torkel Petersson också efter barn.

- Jag har inte vågat skaffa några, säger han.

Tidigare i höst såg vi honom som bankrånaren Janne Olsson i SVT:s ”Norrmalmstorg”. Men nu har han lämnat machoattityderna i bankvalvet och gett sig i kast med en betydligt mjukare roll, den som pappan Johnny i bioaktuella ”Mamma, pappa, barn”.

- Det är lättare att spela farsa än mördare. Alla känslor som Johnny har kan jag själv känna eller sätta mig in i, det är värre att tänka ut hur det är att döda någon, säger 34-årige Torkel Petersson.

Lever som singel

Själv har han inga barn ännu och lever just nu som singel.

- Jag vill jättegärna ha barn. Men jag tror inte riktigt att jag har vågat skaffa några. Man har ju en massa romantiska bilder av hur allt ska vara och då är man rädd att det inte ska bli så.

Fast han drömmer om barn i framtiden och trivs inte särskilt bra med livet som singel.

- Nej, det trivs man väl aldrig med. Just nu är det rätt segt faktiskt. Fast det är ju så där, gräset är alltid grönare på andra sidan.

Torkel Petersson fick sitt stora genombrott i Josef Fares ”Jalla!Jalla!” för tre år sedan. Men han tycker inte hans liv förändrats så mycket av att han blivit kändis.

”Småneurotisk”

- Nej, det är väl mer att man grubblar över yrket. Det är så prestationsinriktat att det är lätt att bli småneurotisk. Dessutom är det lätt att fastna med huvudet i arslet och bli väldigt ego.

Förutom ”Mamma, pappa, barn” är Torkel Petersson aktuell med tre pjäser på Dramaten ”Befriad”, ”Hägrar” och ”Terrorism” men något nytt filmprojekt har han inte klart för tillfället.

Ska du vara med i Josef Fares nya film?

- Jag tror inte det. Jag tror det blir ett ämne där jag inte passar in alls, eller så får jag en liten, skum biroll någonstans.

Slog igenom i ”Jalla!Jalla!”

Karin Lindstedt