Om vi vore ett par…

Han spelar mobboffer i ”Ondskan” men Henrik Lundström är i själva verket självsäker och beslutsam. Dessutom tänker han döpa sin förstfödde son efter en rockstjärna.

NÖJE
Foto: SARA RINGSTRÖM

Hur träffades vi?

– Vi träffades av en ren slump på Medborgarplatsens uteservering i början av sommaren. Du tyckte att jag hade något speciellt i blicken och kunde inte motstå mig så du slog vad med dina tjejkompisar om att du kunde få med mig hem.

Lyckades jag?

- Ja. Du var väldigt charmig.

Vad hände när vi kom hem?

- Vi drack te. Jo, det gjorde vi faktiskt. Sen begav jag mig hemåt runt ett efter en trevlig kväll.

Hade vi sex?

- Nej.

Är du ingen one night standsnubbe?

- Jo! Fast det här var lite mer speciellt.

Får jag följa med dig på Oscarsgalan?

- Det får du definitivt göra, om inte min mamma alltför gärna vill. Men tillslut övertygar du mig om att det är roligare att kyssa dig än att bara pussa mamma på kinden. Jag får hälsa till henne i tv-rutan i stället.

Jag pallar inte dina vänner.

- Det är absolut inte cool, där sänkte du alla dina skepp. Kompisarna är så jäkla viktiga och sju månader är inget mot en hel livstid. Tjejen ska också tycka att dom är schysta och sköna, funkar inte det så finns det andra ute i vattnet.

Vad händer om jag är otrogen?

- Det beror på med vem. Skulle det vara med Johnny Depp, då kan du i alla fall ge honom mitt nummer så jag också kan få snacka med honom. När du säger otrogen, menar du sex då?

Vad menar du själv?

- En kyss skulle kanske vara okej, men mer än så är svårt att förlåta. Om jag inte själv gjort något innan.

Vadå, har du varit otrogen mot mig?

- Nä, inte än. Äh, jag bara skojar.

Hur är du att bo med?

- Har vi kokvrå och ingen diskmaskin så blir det mycket diskande för dig. Sen får du hjälpa mig med tvätten för det är jag värdelös på.

Vadå, ska jag leka husmor?

– Nä det vill jag inte säga. Men jag är ingen handy-man direkt. Jag skulle inte vara den som satte upp hyllor stup i kvarten. Däremot är jag halvpedantisk så något slafseri med kalsonger på golvet blir det inte.

På tal om kalsonger, hur ofta har vi sex?

– En gång per natt om inte fler och morgonsex händer väl ganska ofta.

Jag tycker att du ska raka dig mellan benen.

– Det beror på hur mycket. Om det är för att du har sett nån porrfilmskille som är helrakad så får du sansa dig lite.

Några barn?

– Ja det ska vi definitivt ha. Absolut. Vi ska ha två barn, kanske tre. Det första ska vara en kille som heter Liam. Dels för att Liam är ett riktigt snyggt namn på en svensk och dels efter Liam Gallagher.

I "Ondskan" verkar du väldigt tafflig, är du det själv också?

- Nej. Nej!

Skulle du slå ner någon som var taskig mot mig?

- Jag skulle inte våga men kanske vara tvungen. Jag skulle försöka prata ner dom, det är jag bra på. Säga hur värdelösa och töntiga dom är och att dom inte har en chans mot oss två - vi är ju det coolaste paret.

Hur tar du kritik?

- Hårt.

För du är skitdålig på scen.

– Jag har väldigt svårt att säga okej, du har rätt. Det händer inte. Mina kompisar sa för ett tag sen att jag borde bli advokat så mycket som jag snackar och tjafsar, jag ger mig inte.

Vad händer ifall jag super ner mig och är jätterisig?

– Då tar jag hand om dig hela kvällen. Även om det är jäkligt jobbigt och generande när du halvt kan gå så är jag där och håller om dig. Vi är ju ändå tillsammans.

Du, det här kan nog bli bra.

– Klart det blir, du är ju ihop med mig!

Arkiv: HENRIK LUNDSTRÖM

Cilla Berg