Europas nya partyprins

1 av 2 | Foto: AP
Jag är en mystisk prins.
NÖJE

Kan man inte bli riktig prins kan man alltid försöka att bli jetsetkung.

Bara 19 år har Monacos Andrea Casiraghi redan visat prov på en imponerande partyförmåga.

Hur bär man sig åt för att vara det svarta fåret i en familj som bara består av tackor och baggar i olika nyanser av gråskalan?

Andrea Casiraghi har ingen lätt uppgift framför sig om han vill tonårsrevoltera. Han kommer från den rika och mäktiga Grimaldi-familjen, kanske inte lika skandalomsusad och otursförföljd som Kennedyklanen, men de kan i alla fall ge dem en match.

Hans mormor, den uppburna Hollywoodstjärnan Grace Kelly som var gift med furst Rainier, dog tragiskt i en bil olycka 1982. Hennes förstfödda, Caroline, är inne på sitt tredje äktenskap. Andrea fick hon med make nummer två, Stefano Casiraghi, som dock avled i en båt olycka 1996.

Andreas morbror prins Albert har sammankopplats med brudar som fotomodellen Claudia Schiffer, skådisen Brooke Shields och stavhopperskan Alicia Warlick , men det har inte blivit några barn gjorda. Skvallerbyttorna säger att det är för att han vistas i en garderob som han inte kan komma ut ifrån.

Moster Stephanie har varit en riktig hellraiser som partajade runt större delen av sin uppväxt. Sedan gifte hon sig med sin brors livvakt som bedrog henne med en strippa, hela akten förevigades dessutom av en paparazzifotograf. Efter det är det en gift kock och en elefantskötare som varit föremål för hennes ömma låga. Andra skelett i hennes garderob är toplessposering, en popkarriär under 80-talet och påstådd inblandning i ett mord på en kokainhandlare i Nice.

Men Andrea tänker uppenbarligen inte ge upp svarta fåret-titeln utan en fajt. Istället klär han sig som en bohem, låter håret växa och ger ett allmänt slackigt intryck. Värt att notera är att den unge herrn rullar sina cigaretter själv, och det lär inte vara av budgetskäl.

Han lever på ett gods utanför Paris men spenderar mycket tid på familjens gård utanför St. Remy de Provence. Men han far också runt som en skottspole mellan destinationer som St Moritz, Ibiza och St Tropez. Hans vänner beskriver honom som en känslig och introvert kille. Om det har något med innehållet i de hemmarullade cigaretterna att göra är oklart.

Fotboll, skidåkning och att samla på Swatch-klockor är några av hans intressen. Men hans främsta hobby är långdistanslöpning. Vilket säkert kan komma till pass när han ska försöka springa ifrån horderna av beundrarinnor. Redan nu finns det hundratals fansajter på internet, ihoptrixade av tjejer med prinsessdrömmar. Och med tanke på hur lätt hans morbror haft att fixa brudar, trots ett skralt utbud i utseendeavdelningen, så borde Andrea kunna bli en riktig hjärtekrossare. Han har till och med blivit utsedd till en av världens 50 vackraste människor av tidningen People.

Länge syntes han med en tysk riking, Caroline von Stauffenburg, men på senare tid har han plåtats med dansösen och skådespelerskan Maria Jurado. Hon har berättat lite om deras relation i franska skvallertidningen "Ohla!". Deras främsta gemensamma intresse är en passion för balett, teater och andra konstarter. Yeah, right.

Andrea är dock ingen "riktig" prins. Eftersom hans pappa inte var någon kunglighet är den enda möjligheten att bli prins att bli adopterad av furst Rainier eller prins Albert. Men att själv bli furste är inte omöjligt, tack vare en ny monegaskisk lag som infördes för några månader sedan. Nu är han tredjehands kandidat till tronen, efter sin morsa, och med tanke på att Albert inte verkar få till några ungar så är det inte omöjligt att han blir regent en dag.

Europa är fullt av partyprinsar och prinsessor

Sofia Larsson