Agneta Sjödin gör teaterdebut

Tv-stjärnan i talkshow med Hans Alfredson

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
möte på scenen Agneta Sjödin och Hans Alfredson hade en helkväll tillsammans i går - i teatersalongen. För Agnetas del var föreställningen "På middag hemma hos Agneta Sjödin" hennes teaterdebut.
NÖJE

Så här har du nog aldrig förut sett Agneta Sjödin.

På teaterscenen.

Med Hans Alfredson.

- Det var riktigt kul, säger Sjödin.

I går var det premiär och avslutning av Agneta Sjödins engångsföreställning "På middag hemma hos Agneta Sjödin" på Cabaret i Stockholm.

Hans Alfredson var gäst i denna talkshowföreställning och Stockholms improvisationsteater gestaltade delar av hans liv med teater och sång, allteftersom Alfredson själv berättade.

- Det var mycket spännande, skådespelarna från improvisationsteatern var väldigt duktiga. En kul form att göra en intervju på även om det blev lite långt, säger en ganska trött Hans Alfredson efter att den nästan två och en halv timme långa föreställningen avslutats.

Helt utan manus

Agneta Sjödin guidade publiken genom mångsysslaren Alfredsons liv.

Från barndomen till pappans plötsliga död i leukemi då Hans var femton år fram till åren med Tage Danielsson och livet som morfar.

- Att få göra det här för första gången med en sådan stor man kändes bra, säger Agneta Sjödin.

"På middag hemma hos Agneta Sjödin" gjordes helt utan manus. Hans Alfredson var inte förberedd på vilka frågor som skulle komma, frågor som Agneta Sjödin inte ens skrivit ner.

- Det enda jag gjorde innan var en rejäl research. Det kändes skönt att ha i bakhuvudet.

Aktuellt för tv

Föreställningen spelades i går in av TV 4 och eventuellt ska programmet sändas i en nedklippt version under hösten 2004. Det finns även planer på fler föreställningar av "På middag hemma hos Agneta Sjödin".

- Jo, det finns en tanke att göra om detta med nya gäster, säger Sjödin.

Vid honnörsbordet satt Annika Lantz, Blossom Tainton och Stina Lundberg. Producent för föreställningen var Csaba Czinkoczky.

Linda Hjertén