Sara och Karl vann höstfinalen

Allla tolvorna till Sara igen

1 av 2 | Foto: strix
Sara tog full pott igen.
NÖJE

I lördagens höstfinal röstade publiken fram Karl och Sara som vinnare. Sara fick precis som tidigare maximala poäng av juryn och kan nu stoltsera med tolv tolvor i rad.

Höstterminen avslutades med en höstfinal där de sex deltagarna tävlade om att vinna sina tidigare intjänade poäng i tusenlappar och två platser i den stora finalen i vår.

Sara Löfgren höll liv i sin otroliga svit och lyckades få alla juryns tolvor den här gången också.

– I mina ögon är hon redan en fulländad artist, sa Anders Olsson i juryn.

– En mycket bra personlighet och en bra förebild för unga svenska låtskrivare. Hon har en härlig röst och engagemang i texten som berör mig mycket, sa Kerstin Fondberg innan hon gav Sara sin tolva.

– Det är stjärnglans och ”star quality” från kvällens absolut bästa artist, sa Daniel Breitholtz och belönade Sara med sin tolvpoängare.

Topptrion efter att juryns poäng delats ut var Sara Löfgren, Johan Becker och Karl Martindahl. De tre framförde sina extranummer och publiken fick välja de två segrarna som fick en plats direkt i den stora finalen i vår.

Det blev Sara Löfgren och Karl Martindahl som gick segrande ur den striden, och de slipper alltså riskera att åka ut i vår.

Nu gällde höstfinalen även pengar. Mycket pengar. De fyra bästa fick sina tidigare intjänade poäng omräknat i tusenlappar. Det innebar att Karl fick 140.000 kronor, Becker 123.000 kronor, Sara 96.000 kronor och Elin 40.000 kronor.

Poängen i höstfinalen

Jurymedlemmarna

Stefan Tyrving