Hans vänner sviker

Nu försvarar bara familjen pedofil- anklagade Jackson

NÖJE

HOLLYWOOD

I en tv-intervju i Las Vegas tidigt i morse svensk tid försvarade familjen Jackson sin pedofilmisstänkte släkting.

I Santa Barbara framfördes samtidigt krav på att Michael Jackson ska fråntas sina tre barn.

- Han är en olämplig pappa, säger den kända advokaten Gloria Allred.

Hon fick insyn i popstjärnans liv när hon för tio år sedan representerade den pojke som först anklagade Jackson för sexuellt ofredande. Sedan dess har hon vid två tillfällen uppmanat myndigheterna att granska situationen för Prince Michael I, 6, Paris, 5, och Prince Michael II.

- Myndigheterna har rätt att ingripa när det finns uppenbar risk att ett barn kan utsättas för sexuella övergrepp av någon av föräldrarna, säger Gloria Allred.

Vill inte kommentera

Medlemmarna i familjen Jackson var i stort sett de enda som i går stöttade den misstänkte pedofilen i tv-intervjun som bandades tidigt i morse.

Elizabeth Taylor, som för tio år sedan ryckte ut till popstjärnans försvar, Jacksons ex-hustru Lisa Marie Presley, vännen Liza Minnelli samt mamman till två av Jacksons två barn, Debbie Rowe, avböjde kommentarer.

- Det är så sorgligt. Ingen vill komma i närheten av det här. Men vem kan klandra dem, säger en chef på ett underhållningsföretag som jobbat med Jackson, till New York Post.

Stöd av pappan

En som dock tror på popstjärnan är pappan till den cancersjuke pojke som anklagar Jackson för övergrepp.

- Han tycker att Jackson är en bra man och är stolt över deras vänskap, säger mannens advokat.

Men det är inte säkert att stödet är positivt. Pojkens pappa fälldes i fjol för hustrumisshandel efter att också ha anklagats för att ha misshandlat två av sina tre barn. I dag har han ingen kontakt med sin ex-fru, som har vårdnaden om barnen.

Genom sin advokat säger han:

- Min ex-fru har visat dåligt omdöme genom att låta vår son sova över i Jacksons hem.

När den cancersjuke pojken träffade Jackson hade hans mamma 3 200 kronor på sparkontot och tre barn. Jackson betalade sjukhusräkningarna, köpte henne en bil och lät senare familjen bo på Neverland Ranch.

Kostnaden är ingenting mot de räkningar Jackson tampas med i dag.

- Han beräknas vara god för 2,2 miljarder kronor. Men det mesta finns i låsta tillgångar. Han saknar kontanter och har lån på 1,5 miljarder kronor, säger Paul Maidment på tidningen Forbes.

Pengar av lånehaj

Trots det kunde Jackson i förrgår betala en borgen på 22,5 miljoner kronor. Det berodde enligt Fox News på vänskapen med Miamis lånehaj, advokaten Al Malnik. Han är mest känd för att ha representerat maffiabossen Meyer Lansky.

- De senaste åren har Malnik lånat ut massor med pengar till Jackson.

Al Malnik har butiker över hela USA som mot hög ränta lånar ut pengar till folk i knipa.

I Michael Jackson har han funnit rena drömkunden.

Magnus Sundholm