Om vi vore ett par...

med komikern Peter Magnusson

NÖJE

Peter Magnusson är en uppspelt pojkvän som skämtar lite för mycket.

Men han säger till tafsare på skarpen.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND

Hur träffades vi?

- Jag var ute med min snurra i skärgården och så fick jag slut på bensin precis vid en liten ö. Då kom du ner längs en lång stentrappa och hjälpte mig.

Vad föll jag för hos dig?

- Jag vet inte. Jag frågar dig det ganska ofta och du svarar olika saker varje gång. Du försöker skoja bort det hela tiden, för ibland så undrar du också det. Men någon gång har du sagt att du tyckte att jag verkade så otrygg och att du behövde någon att ta hand om.

Varför blev du kär i mig då?

- För att du hade all den här tryggheten som jag själv inte har. Du kunde stötta mig och säga ”det är lugnt, det ordnar sig” och ”lägg av med dina larviga tv-program och gör någonting vettigt i stället”.

Hur länge väntade vi med att bli intima?

- Typ tre veckor. Nästan en månad. Efter ett tag började vi skoja om ifall vi överhuvudtaget skulle göra det.

Vad gör du för att imponera på mina föräldrar?

- Jag är skitlarvig. Jag försöker hela tiden signalera att jag är så himla rak och ärlig. Jag har ett behov av att bli bekräftad av dem, för jag är rädd för att de bara ska tycka att jag är en pajas. Det är många som tycker att jag inte är på riktigt.

Du vinner 50 000 på lotto. Är det dina eller våra pengar?

- Det är nog tyvärr mina faktiskt. Än så länge.

Jag tycker att din bästis är skitjobbig.

- Ja, det tycker du nog...

Är det ett problem?

- Ja, men det får vi lära oss leva med. Jag tror att det löser sig. Jag tycker din kompis är rätt jobbig också, för hon tar sig själv på väldigt stort allvar. Hon jobbar nämligen på Hennes & Mauritz och hon tar det väldigt allvarligt. Så fort du gnäller på min kompis tar jag upp henne.

Vad hittar jag för pinsamma grejer hemma hos dig?

- Jag har ljusstakar på tv:n. Jag har glömt att de står där. Det ser för jävligt ut. Sedan kan du hitta ett Clearasil också, ett sådant där täckstift. Det är pinsamt.

När vi är på krogen kommer det fram en fyllskalle och tar mig på brösten. Vad gör du?

- Jag skulle bli extremt arg, gå fram och prata med honom och titta aggressivt. Men jag skulle inte slå honom för jag vet inte hur man gör. Jag försökte någon gång när jag var yngre men jag ramlade bara. Men om han skulle försöka döda dig då skulle jag slå honom. Då skulle jag ju vara tvungen.

Hur blir du själv när du är full?

- Uppspelt. Ibland lite för uppspelt. Jag vill att det ska hända saker och att det ska vara skoj och gå väldigt fort. Det får inte gå långsamt. Jag vill prata fort och leka lekar.

Är du svartsjuk av dig?

- Halva jag vill säga ”inte ett dugg”.

Andra halvan vill säga ”så jävla svartsjuk”. Jag är det sällan, men de gånger jag har varit det har jag varit så svartsjuk att jag nästan har hållit på att dö.

Vad bråkar vi om?

- Du tycker att jag är lite för uppspelt och håller på och skämtar och far runt för mycket på fester. Du vill att jag ska lugna ner mig lite grann.

Vad gör vi om vårt sexliv börjar gå på rutin?

- Då tar vi det då. Men det kommer det nog att göra. Det gör det för alla människor, utom möjligtvis för Naken- Janne. Man får väl göra en nystart en gång i halvåret. Och vad det är det säger jag till dig så att ingen annan hör.

Min dagbok ligger uppslagen på min säng. Läser du den?

- Ja.

Men om du får reda på något så kan du ju inte använda det emot mig.

- Nej, jag vet. Det är synd att man inte får provocera fram brott i Sverige. Men jag skulle ändå läsa den. Tyvärr, alltså. Jag är så nyfiken. Men om det skulle stå att du hade gjort någonting skitkonstigt så skulle jag försöka få fram det på något annat sätt. Men det skulle nog inte stå något sådant. Då vore inte du den där braiga tjejen.

Fakta: Peter Magnusson

Karolina Fjällborg