De var för unga för Hellström

Stoppades i dörren - trots försäljarens löfte om att det inte fanns åldersgräns

NÖJE

De hade sett fram länge mot julkonserten med idolen Håkan Hellström.

Biljetter var inköpta och föräldrarna hade kollat att det inte fanns någon åldersgräns vid spelningen.

Men vid entrén blev det nobben. Tjejerna var för unga.

Foto: ANNA CLARÉN
VÄNTADE UTANFÖR NALEN För att vara riktigt säkra kollade Cecilia Claussnitzer, Mia Wallner och Malin Askebäck om det var någon åldersgräns för att se Håkan Hellström på Nalen. Men beskedet som Ticnet.se gav var fel - och tjejerna stoppades redan i dörren.

- När vi köpte biljetterna till eftersläppet på Ticnet.se stod det inget om någon åldersgräns. Men vi ville vara säkra på att komma in så våra föräldrar ringde upp och frågade. Då lovade Ticnet.se att det inte skulle vara någon åldersgräns, säger Mia Wallner, 16.

Håkan är en stor idol

Tillsammans med vännerna Cecilia Claussnitzer, 15, och Malin Askebäck, 16, hade hon länge sett fram emot konserten. Håkan Hellström är en stor idol.

Men när favoritartisten i går kväll inledde spelningen med sitt sexmannaband på Nalens stora scen stod flera ungdomar utanför i den regniga kylan.

- Det var åtminstone tio personer som inte släpptes in. Vakten var otrevlig och stängde dörren i ansiktet på oss. Vi känner oss jättebesvikna, säger Malin.

Får ingen autograf

Aftonbladet knackar på och ber Nalens vaktchef att försöka ordna så att tjejerna åtminstone får en autograf från sin idol. Vakten vill inte hjälpa till och ber tidningen återkomma under morgondagen i stället. Någon autograf är inte aktuell, menar han. Därefter stängs dörren.

Flickorna börjar bege sig hemåt till Ekerö. Det är långt till nästa nattbuss och rått och blött ute. Då öppnas dörrarna igen. Någon har ändrat sig.

- Okej, tjejer. Då gör vi så här: vi sätter upp er på gästlistan vid Håkan Hellströms matinéspelning i morgon, säger vakten.

Flickorna skiner upp. Den långa väntan var inte förgäves.

Jon Hedenström