”Han är från en annan planet”

Sandra såg Johans dans

1 av 2 | Foto: strix
Johan gestaltade längtan.
NÖJE

I onsdagens avsnitt hade eleverna en dansövning, där de skulle gestalta ”längtan”. Johan Östberg gjorde en dans om sitt kompisgäng.

– Ibland undrar man om han är från en annan planet, sa Sandra.

Elevernas läxa var att framföra ”längtan” med dans och rörelser. Johan Ö valde att gestalta längtan till sitt kompisgäng.

– Vi inviger varje årstid med en cider och ett gräddbullpaket längst ut på en brygga i Landskrona, sa Johan.

Som musik till sitt framförande valde han Leonard Cohens ”Suzanne”.

– Det är en av de vackraste låtarna, sa Johan som hade tränat in en rörelse för varje textrad, i stort sett.

Efter att ha sett Johans framförande med alla rörelser fundera Sandra på varifrån Johan kommer egentligen.

– Ibland undrar man om han är från en annan planet, för han tänker på ett helt annorlunda sätt. Det är helt underbart att vi har fått den mångfalden här och att det finns människor som Johan Östberg, för man kan inte annat än att bli glad när man ser hur han resonerar över saker och vilken glöd det finns i den människan för allt han tar sig för, sa Sandra.

Kan sjunga naken

Martin Olsen ansåg sig inte heller vara någon stor dansare. Men som han visat tidigare under hösten så är han en slipad fotbollsspelare. Därför föll sig hans val naturligt.

– Som vanligt när det är dans så är det ångest. Jag kan stå naken och sjunga för hundra tusen, men när det gäller dans så är det pinsamt och jobbigt.

Därför valde Martin att visa finter, passar och vristskott i mål med en klassisk målgest efteråt. Johan var imponerad av sin klasskamrat.

– Det var roligt att se hur han hade tränat in alla finter, och skottet i mål var lysande.

Tidigare i höst så spelade just Johan och Martin fotboll med Bert och hans kumpaner. Och den träningen verkade ha gett resultat.

Det hände också

För medlemmar i Fameklubben

Stefan Tyrving