Så tyckte läsarna

Se alla betygen på Fame Factory

1 av 3 | Foto: strix
Bästa eleven har korats av läsarna. Det blev Sara Löfgren som fick hela 4,3 i betyg.
NÖJE

När läsarna satt sina betyg står det klart att Sara Löfgren är eleven som uppskattats mest för sin insats. Men bäst bäst betyg av alla i Fame Factory får som vi tidigare berättat sånläraren Monica Einarsson.

Att höstens stora segrare i Fame är Sara Löfgren råder det nu ingen tvekan om. Tre olika jurysammansättningar gav henne alla sina tolv tolvpoängare. Publiken i höstfinalen röstade fram henne till segrare (tillsammans med Karl Martindahl).

Nu har även läsarna på famefactory.nu visat att de tycker att Sara är bäst. Med 4,3 i betyg slog hon tvåorna Sandra och Becker som fick 4,1.

För den andra segraren i höstfinalen, Karl Martindahl gick det lite sämre. Han fick nöja sig med 3,3 och en åttondeplats. Men Karl kan trösta sig med att han tog flest poäng och vann topplistan, och dessutom 140.000 kronor efter segern i höstfinalen.

Lärarna bättre än eleverna

De elever som åkt ut eller lämnat skolan har fått lägre betyg i snitt än de som är kvar. Bäst i den här kategorin är Fredrik Furu och Maja Gullstrand som lyckats få 3,8 i betyg.

Bland lärare och andra ledare på skolan var det som vi tidigare berättat Monica Einarsson som sopade mattan med de andra. Betyget 4,8 är nästan osannorlikt högt och de visar vilket förtroende tittarna har för henne.

Faktum är att lärarna i snitt fick högre betyg än eleverna. Snittbetyget för lärarna blev 3,8 medan eleverna som är kvar fick 3,4. Förtroendet för de som lämnat skolan är betydligt lägre, där ligger snittet på 3,0, vilket skulle kunna tyda på att läsarna och jurymedlemmarna till viss del tyckte lika under höstterminen.

Totalt kom det in 145.000 röster.

För medlemmar

Elevernas betyg

Betygen på lärarna

och de andra ledarna

Betygen på alla som åkt ut

(eller slutat)

Stefan Tyrving

ARTIKELN HANDLAR OM