De fick Leif att ge upp

"Robinson"- stjärnan hade ett hemligt avtal med sin sambo

1 av 4
FAMILJEN ÄR VIKTIGAST Leif Svensson hoppade av "Robinson" - för att inte riskera sin kärlek till sambon Anna. - Skulle jag vilja titta på Anna i en liknande situation. Se henne tillsammans med en annan man i ett parförhållande i kanske tio program. Svaret är nej, säger Leif Svensson. Foto; CHRISTER PÖHNER
NÖJE

Leif Svensson hoppade oväntat av "Expedition: Robinson".

Anledningen: ett hemligt kärlekskontrakt med hänsyn till sin sambo.

- Jag ville inte på något sätt riskera min kärlek till Anna, säger han.

Beskedet kom som en chock för de övriga deltagarna i gårdagens avsnitt av "Expedition: Robinson".

När veteran-killarna parades ihop med utmanartjejerna brast det för Leif Svensson. Han vägrade att tävla i samma lag som Madeleine Råå, tjejen som valde honom som lagkamrat.

Under tårar lämnade han därför tävlingen.

- Informationen jag fick var att vi skulle vara ett par hela tiden. Vi skulle tävla som ett par och röstas ut som ett par. För mig handlar inte Robinson om det, säger Leif Svensson.

Ogillade att han deltog

Den viktigaste anledningen till hans drastiska beslut var en annan.

Före avfärden ner till Malaysia gjorde Leif upp ett hemligt kärlekskontrakt med hänsyn till sin sambo Anna Gunnarsson.

Hon gillade aldrig att Leif deltog i det populära äventyrsprogrammet. Före inspelningarna diskuterade paret hans medverkan.

Många separerar

- En av sakerna vi tog upp är att skilsmässostatistiken kring deltagarna från "Expedition: Robinson" är så hög. Många deltagare har separerat från sina partners. Jag skulle aldrig riskera mitt förhållande för ett tv-program, säger Leif och fortsätter:

- Vi pratade innan jag åkte ner och Anna sa till mig: Lita på din egen intuition och gör bara det du vill. Jag gjorde ett avtal med mig själv, säger Leif.

Nere på ön tvekade han aldrig när det var dags för honom att paras ihop med Madeleine Råå.

- Skulle jag vilja titta på Anna i en liknande situation. Se henne tillsammans med en annan man i ett parförhållande i kanske tio program. Svaret är nej, säger han.

Leif Svensson var en av de populäraste deltagarna i "Expedition: Robinson". Hans avhopp förvånar många.

- Det kanske verkade märkligt, men jag sa till mig själv: Hoppar jag av nu får en annan deltagare som verkligen vill tävla chansen. Hade jag varit oärlig och mörkat det här en tid hade det drabbat både Madeleine och produktionsbolaget.

"Sviker sitt löfte"

Före inspelningarna lovade deltagaren Lars Gåre sin sambo att inte vistas i närheten av Emma Andersson. När de kom i samma lag valde Lars däremot att stanna kvar i tävlingen.

- Lars sviker sitt löfte. Han kanske har en annan teori, men det är så lätt att tappa fotfästet i "Expedition: Robinson". Vad han gör får stå för honom, men för mig var det här ett självklart val, säger Leif.

Daniel Nyhlén