Nya uppgifter friar Michael Jackson

NÖJE

Popstjärnan Michael Jackson friades från pedofilanklagelser redan för flera månader sedan.

Det framgår av ett hemligt dokument från sociala myndigheter i Los Angeles som nu läckt ut till media.

Pojken som anmält Jackson för sexuella övergrepp tar i dokumentet tillbaka alla anklagelser.

Michael Jackson.

Det finns ingen grund för anklagelserna att Michael Jackson förgripit sig sexuellt på den 13-årig pojke som nu polisanmält världsstjärnan. Det kom utredare vid de sociala myndigheterna i Los Angeles, Los Angeles County Department of Children and Family Services, fram till när de undersökte fallet i februari i år, rapporterar AP.

Uppgifterna går att läsa i ett hemligt dokument som skickades av en tjänsteman på de sociala myndigheterna till myndighetens nye chef Charles Sophy den 26 november i år. Innehållet i det sekretessbelagda dokumentet läcktes sedan till webbsajten thesmokinggun.com som publicerade det hela på tisdagen.

Förnekar övergrepp

Både den 13-årige pojken och hans bror säger till utredarna från de sociala myndigheterna att Jackson inte utsatt dem för sexuella övergrepp. Pojkarnas äldre syster säger även att hon aldrig sett att något sexuellt pågått mellan popikonen och hennes bröder.

Myndigheterna i Los Angeles inledde utredningen i mitten på februari i år efter ett telefonsamtal från en anställd på 13-åringens skola. Den anställde befarade att pojkens mamma försummade sin son och att Michael Jackson förgrep sig på honom. Både de sociala myndigheterna och polisen kom dock fram till att anklagelserna var "ogrundade" enligt det hemliga dokumentet.

Viktiga uppgifter för försvaret

Telefonsamtalet från skolan kom strax efter att en tv-dokumentär visat hur 13-åringen brukade besöka Michael Jackson på hans gård Neverland och sova över där.

Jacksons försvarare väntas lägga stor vikt vid de nya uppgifterna. Stjärnan anhölls den 20 november i år misstänkt för sexuella övergrepp på barn. Rättegången mot Jackson inleds den 9 januari nästa år.

Åsa Asplid

ARTIKELN HANDLAR OM