”Vi har det starkaste startfältet någonsin”

Christer Björkman chattade om årets bidrag i Melodifestivalen

NÖJE

   Christer Björkman säger: Hej. Det är christer som kollar om jag finns med.

ninos säger: Hej Christer. Jag undrar om du är nöjd av årets artister som ska medverka..??

   Christer Björkman säger: Det känns som att vi har det starkaste startfältet någonsin. Starka unga debutanter, begåvade etablerade stjärnor och även överraskningar som Fre, Bosson och After Dark.

johan säger: Vilken låt tyckte du var bäst i förra årets svenska festival?

   Christer Björkman säger: Förra årets starkaste låt tycker jag var Not A Sinner Nor A Saint. Delvis för att framträdandet var suveränt. Det är alltid en kombination av artist, låt, framträdande och kläder som skapar magin.

Danne säger: Har du nån drömartist som du inte fått med i år?

   Christer Björkman säger: Ja, jag har ganska många drömartister kvar att övertala. Några av dem har jag fått med som Jokrar och vilka det är berättar vi i januari.

Danne säger: Vet du om After Dark kommer klä ut sig till kända människor i tävlingen?

   Christer Björkman säger: Jag vet inte än. Fast eftersom låten heter La Dolche Vita så kan man väl ana att Anita Ekberg kan bli aktuell.

Niclas säger: Hej ! Skulle inte Peter Jöback vara med i år ?

   Christer Björkman säger: Nej, Peter har hittills tackat nej. Jag tror att han är lite rädd för tävlingen. Hans första erfarenhet var ju inte så lyckad och det kanske gör att han tvekar.

MrAlcazar säger: saknar dom vanliga jhu!!! Jill Jonsson, alcazar, barbados, mm vart dom inte tillfrågade eller???

   Christer Björkman säger: Jill hade en fantastisk framgång med sitt bidrag förra året. Det är svårt att upprepa en sådan succe direkt. därför valde hon att hoppa över i år. Det tror jag är ett korrekt beslut. Alcazar var tillfrågade men hittade inget bidrag som de tyckte lät tillräckligt mycket Alcazar. Barbados hittade vi heller inget perfekt bidrag till. Fast vi gör ett nytt försök med dem nästa år.

mia säger: Vilken är din favorit bland alla kända svenska melodifestivallåtar?

   Christer Björkman säger: Oj vilken hopplös fråga att svara på. Jag tycker om så många. Den första gången jag såg tävlingen vann Det börjar verka kärlek, banne mig. Det är en favorit. Waterloo som gav Sverige vår första seger och på senare tid älskar jag Tusen och en natt som är en perfekt schlager.

ingo säger: Behöver man något skivkontrakt om man ska medverka i melodifestivalen?

   Christer Björkman säger: Nej. Det brukar lösa sig efterhand.

Åsa säger: Tror du Fame Factory eleverna har en chans?

   Christer Björkman säger: Jag tror mycket på Sandra. Hennes låt är originell, stark och tydlig. Andrés har också en kanonlåt men han kanske inte räknas som Fame Factory längre.

emelie säger: Hej ! När kommer melodifestivalen att starta ?

   Christer Björkman säger: Första deltävlingen är den 20 februari i Karlstad.

jari kyllergård säger: hej Christer

hur känns det att bära sveriges schlageröde på dina axlar? /Borås

   Christer Björkman säger: För det mesta är det en fantastisk utmaning och väldigt stimulerande...men...ibland är det också väldigt frustrerande när jag inte får en viss artist till en viss låt tex. När jag känner att det skulle blivit sååå bra.

   Christer Björkman säger: Hoppas att ni följer med oss under turnén och att ni röstar fram en vinnare som också vinner i Istanbul. Hej då!