Posh får allt hon pekar på

NÖJE

Victoria ville bli berömd. Hon blev en Spice Girl.

Sen skaffade hon sig David Beckham. Och blev ännu mer berömd.

Foto: ap
Prinsessan Victoria.

Det råder ingen tvekan om att Victoria ”Posh” Beckham besitter en grym viljestyrka. Hon har alltid satt sig själv i första rummet och sparkat ut alla andra därifrån om det främjat hennes karriär. Här är ett exempel: samtidigt som hon sökte och gick på auditions för det som skulle bli Spice Girls, sökte hon och gick på auditions också för ett annat band: Persuasion.

När Persuasion hade fixat ett showcase – en konsert för branschfolk – och repeterat in hela showen och alla inbjudningarna var utskickade dök Posh plötsligt upp en dag och sa:

– Adjö.

Steven Andrews, mannen bakom Persuasion, säger i ”Victoria Beckham: The Unauthorised biography”:

– Hon hade gått på auditions med Spice Girls bakom ryggen på mig. Kunde inte fatta det. Hon visste jävligt väl att vi inte kunde ersätta henne med så kort varsel. Konserten fick ställas in och jag förlorade all kredd i branschen. Det kändes som om hon hade sparkat oss i ansiktet.

Hade hon inte sparkat Steven i ansiktet hade hon i dag inte varit god för 360 miljoner kronor.

Posh och David var redan världsberömda var för sig när de träffades. Men tillsammans blev helheten nånting större än summan av delarna. Ett exempel: de har sen de gifte sig tagit betalt för att låta sig fotograferas och bara på det tjänat drygt 45 miljoner kronor.

Det har florerat rykten om anorexi, om plastikkirurgi, om att hon fixat till tänderna. Lägg till det hennes patetiska försök till solokarriär som popstjärna och ordet DESPERAT är på sin plats. Men mycket talar för att det inte bekommer henne.

Bob Grace, boss på Windswept Publishing, bolaget som 1996 först skrev kontrakt med Spice Girls för 3,2 miljoner kronor, säger:

– Victoria har alltid varit intresserad av berömmelsen i sig. Hon sa direkt till mig: ”Jag vill bli mera känd än maskintvättmedlet Daz”.

ARKIV: Victoria Beckham

Tore S Börjesson

ARTIKELN HANDLAR OM