En alldeles vanlig sessa...

Nåja, nästan i alla fall

1 av 5 | Foto: MAGNUS WENNMAN
Nybakad kunglig student.
NÖJE

Hon partar, har tjänat egna stålar, går i plugget och är tillsammans med en juridikstudent. Men till skillnad från oss andra är hon Sveriges sexigaste tjej.

Det är en sen fredagskväll för ett par veckor sedan. Utanför Sturecompagniet i Stockholm city hänger de halvberusade 20-åringarna på repen för att komma in på den populära nattklubbben. Trots trängseln lotsas ändå vid midnatt en handfull unga människor in via sidogången. Killarna har bakåtslickat hår och märkesklockor som glänser. Tjejerna bär Guccitoppar och märkesjeans.

Sällskapet hänger inte av sig i garderoben utan eskorteras i stället raskt, av nattklubbschefen och en vakt, rakt in till gräddhyllan där de tar plats vid ett av vip-borden. Champagnen står redan på kylning, men trots att korkarna snart flyger är det ändå få som lägger märke till tjejen i mitten.

Prinsessan Madeleine.

Tillsammans med sina vänner har hon en trevlig utekväll, precis som vilken 21-årig Östermalmstjej som helst.

Okej, vip-behandligen får kanske ses som en kunglig förmån.

Lite senare under natten slussas det glada gänget vidare, via en personalkorridor, till krogen en trappa ner där prinsessan fortsätter lägga beslag på en ståplats i baren.

Snacka om att festa kungligt. Det bör dock poängteras att Madeleines "vilda festvanor" har fått orimligt stora propotioner i skvallerpressen.

Visst, Madeleine går ut, partajar och har roligt som så många andra i hennes ålder. Men varken mer eller mindre.

Alla skriverierna i pressen om det "vilda festlivet" tog hårt på Madeleine som under en tid knappt vågade sig ut.

I stället fokuserade hon sig allt mer på studierna i konstvetenskap och livet med den då nye pojkvännen Jonas Bergström. En betydligt skötsammare yngling än både nattklubbsgeneralen Mattias Trotzig och bratgangstern Erik Granath, hans två företrädare, som prinsesspojkvänner visserligen både var stiliga och charmiga.

Men när det gäller en prinsessas gunst går det ju faktiskt inte att "shotta shots" på Kharma varje kväll (Mr T) eller som tokberusad vandalisera öltält på Visbys torg (Mr G). Så vips, en skötsam juridikstudent i form av trevlige Jonas Bergström fick det bli i stället.

I dag bor Madeleine mer eller mindre hemma hos Jonas som nyss flyttat till en lägenhet på Gärdet i Stockholm. Paret umgås mest med sina närmsta vänner där Louise "Lussan" Gottlieb. I Maddes övriga umgängeskrets märks även väninnan Natalie Rosta och hennes pojkvän Dag Werner, som tagit på sig uppdraget att med hökögon vaka över prinsessan.

Han sköter dessutom alla tekniska formaliteter som att öppna dörrar, ta hand om jackor och betala notor"

På vardagarna lever Madeleine ett förvånansvärt alldagligt liv och umgås med ett par väninnor på universitetet.

Uppmärksamheten, som när prinsessan tog sin första rykande caffe latté i korridoren, har lagt sig.

- Nu tänker vi inte så mycket på att hon är där. Hon är ganska tyst på lektionerna och sitter gärna längst bak med sin kompis. Ibland tror jag bara hon vill vara en vanlig tjej, säger en av studiekamraterna.

Det diskreta beteendet har sin förklaring. Madeleine är en ganska blyg tjej och trots det tydliga Liiiidingö-tugget så finns det inga stroppiga fasoner hos Len, smeknamnet hon bär av vännerna.

- Hon bryr sig verkligen om folk, och är jättebra på att lyssna och fråga hur hennes omgivning har det, berättar en person i kompiskretsen.

Men ibland finns det tillfällen då Madeleine lackar ur. När kungafamiljen firade hennes 21-årsdag på den italienska krogen Tarantino i somras väntade ett reporterteam utanför för att få en bild.

Madeleiene blev rasande och inne på krogen gjorde familjen upp en enkel men listig strategi för att lura journalisterna.

- Vi splittar på oss och springer!

Det spelade ingen roll hur mycket fotografen snällt frågade. Madeleine, som är en envis ung tjej, vägrade att ställa upp på bild. Samtidigt som kungen och Victoria pep iväg i en bil försvann Madde med bestämda steg upp i en park med brorsan Carl Philip i hasorna.

- Ohhh, ni förstör mitt liv, ropade hon så det ekade mellan husväggarna.

Nåväl, officiellt har lillprinsessan ändå blommat ut ordentligt. Hon är mer öppen i intervjuer och vem minns inte frieriet till media i fjolårets röda, vågade och succéartade Nobelklänning.

De offentliga uppdragen har också ökat. Som beskyddarinna för stiftelsen "Min stora dag" hälsar prinsessan på sjuka barn runt om i landet. Ett uppdrag som hon tar på stort allvar.

Madeleine växer med åren...

ARKIV: MADELEINE

Daniel Nyhlén