Två nya böcker om Bert

Ville själv inte medverka

1 av 2 | Foto: CHRISTER HÖGLUND
SLÄPPER SINA MEMOARER Nästa år släpps två böcker om Bert Karlsson. Skivbolagskungen medverkar själv i den ena - en memoarbok som ska skrivas av Svante Stockselius.
NÖJE

Han är redan kungen i ”Fame Factory” och Melodifestivalen.

Nu blir Bert Karlsson huvudperson i två nya böcker.

- Klart att man är smickrad, säger han.

Skivbolagskungen Bert Karlsson dominerar som vanligt startfältet i Melodifestivalen.

Och hans talangjaktssåpa ”Fame Factory” är en av TV 3:s största succéer genom tiderna. Men snart hamnar han i ett helt nytt sammanhang - litteraturen.

Ville inte vara med

Under nästa år släpps två böcker om Bert Karlsson. I januari kommer ”Oraklet i Skara” skriven av Daniel Levin. Författaren berättar historien om Bert Karlsson utifrån tidningsklipp och intervjuer med vänner, fiender och kollegor. Men Bert Karlsson medverkar inte själv.

- Jag ville inte vara med, men jag kan inte göra så mycket åt att de ger ut boken. Det är klart att man blir smickrad, men om det ska skrivas en bok om en vill man ju göra det själv, säger Bert Karlsson.

Och det är precis vad han ska göra. Uppdraget att skriva schlagerkungens memoarer har gått till Svante Stockselius, högste ansvarige för schlager-EM på den europeiska tv-unionen EBU.

- Bert är en speciell person med bred erfarenhet. Det vore kul att skriva ner hans historia, men vi får se hur det ser ut med tiden, vi är ju båda ganska upptagna i vår, säger Svante Stockselius.

Enligt Bert Karlsson påbörjas arbetet efter årsskiftet.

Boken väntas vara färdig lagom till bokmässan nästa höst.

Dan Panas