"Skål - och god jul"

Zübeyde och Camilla från Robinson flydde stressen - och tog in på spa i helgen

1 av 7 | Foto: CHRISTER HÖGLUND
Kalla drinkar Robinsondamerna Zübeyde Simsek och Camilla Eggenberger firar jul på Selma Lagerlöf Spa i Sunne. Här skålar de i utomhuspoolen - i luften är det 15 grader kallt.
NÖJE

Här firar Zübeyde Simsek och Camilla Eggenberger spasemester - långt ifrån julbord och släktkalas.

En riktigt god Robinsonjul, med andra ord.

- Vi valde varandra framför familjen, säger ö-väninnorna.

Lerinpackningen täcker hela deras kroppar.

Lugnet är påtagligt. Förutom det tv-bekanta skrattet som ekar mellan väggarna.

Här, i ett behandlingsrum på det exklusiva spa-hotellet Selma Lagerlöf i Sunne, tar Zübeyde Simsek, 34, och Camilla Eggenberger, 36, hand om varandra.

Ordentligt.

- Otroligt skönt att komma hit. Eftersom jag inte har barnen i år är det här bra mycket bättre än att sitta med släkten, få julklappar man inte vill ha och äta en torr skinkmacka, säger Camilla Eggenberger och skrattar.

Hennes Robinson-vän Zübeyde skrattar i kapp.

- Eftersom min familj är från Turkiet har vi aldrig firat som svenskarna. Därför var det här perfekt avkoppling - och en hälsosam jul. Vi flydde all den där julhetsen och firar så här ihop i stället, säger Zübeyde Simsek.

De träffades under inspelningarna i Malaysia i somras. Där utvecklade de en speciell vänskap som bara har fördjupats under hösten.

Skrattar mycket

- Vi var i samma lag och fann varandra. Vi är olika utanpå men väldigt lika inombords. Vi känner oss så bekväma med varandra, säger Camilla Eggenberger.

- Ja, det händer alltid massa konstiga saker när vi är tillsammans. Och Camilla är generös och öppen, skrattar och gråter mycket - precis som jag, säger Zübeyde.

Köpt julklappar

I går anlände de till Spa Selma Lagerlöf som ligger mitt i Värmlandsskogarna.

På programmet står det behandlingar, kurbad, goda middagar, träning, promenader - och så lite party.

- Vi har ägnat så mycket tid under året åt våra kunder. De här dagarna ska vi bara ta hand om oss själva. Det är vi värda, säger Camilla som till vardags arbetar som fastighetsmäklare.

Stressen känns långt borta. Men lite julstämning blir det i alla fall under de fyra dagar som de är här.

Robinson-kompisarna har nämligen köpt några julklappar till varandra.

- Jag har till och med köpt två till Camilla. Men vad det är säger jag inte -då blir det ju ingen överraskning, skrattar Zübeyde Simsek.

Klas Lindberg