Wells blir filmskådis

Pianokungen spelar sig själv i nya "Tur & retur"

1 av 3 | Foto: TV 4
vill ha fler roller Robert Wells tvekade inte när han blev erbjuden att spela sig själv i nya filmen "Tur & retur". - Det var lärorikt och kul, inte så svårt som jag hade trott, säger Robert Wells som gärna gör ytterligare inhopp i filmbranschen.
NÖJE

Robert Wells gör filmdebut.

Som Robert Wells.

I Ella Lemhagens nya film "Tur & retur" som har premiär i morgon syns han i en biroll.

- Det var betydligt mindre nervöst än att stå på scenen, säger Wells.

I morgon, på juldagen, har "Tur & retur" premiär på svenska biografer. Regissör är Ella Lemhagen som tidigare gjort filmer som "Tsatsiki, morsan och polisen" och relationsdramat "Om inte".

Denna gång gör hon ännu en familjefilm där Amanda Davis spelar båda huvudrollerna som två skilsmässobarn, väldigt olika inuti men mycket lika utanpå. De bestämmer sig för att byta familj med varandra.

I övriga roller syns Torkel Petersson, Helena af Sandberg, Jörgen Langhelle - och Robert Wells.

- Rollkaraktären Martin, 11, är inte riktigt som andra pojkar. Hans största idol är Robert Wells, han vill också spela piano i London och han försöker till och med skaffa en likadan frisyr som Wells, säger Ella Lemhagen.

Martin vänder sig till sin idol när han är ledsen. Robert Wells spelar Martins skyddsängel som dyker upp i Martins fantasi och ger goda råd när han mår dåligt.

"Vi älskade Tsatsiki"

- Vi tyckte Robert Wells skulle passa bra som Martins idol. Vi skrev in honom i manuset innan han hade tackat ja, säger Lemhagen.

Robert Wells själv tvekade inte inför att göra filmdebut.

- Både jag och mina barn älskade "Tsatsiki" så när jag hörde att det var samma regissör sa jag ja, säger han.

Enda gången Wells tidigare har varit inblandad i filmprojekt har varit när han gjort filmmusik. Han har heller aldrig förut fått något erbjudande om en filmroll.

- Men det gick bra. Jag har några repliker här och var och dyker upp i några scener. Det var lärorikt och kul och inte så svårt som jag trott, säger han.

Och nu har pianokungen fått mersmak.

- Absolut! Allt som är nytt tycker jag om att prova på. Jag är definitivt intresserad av fler roller, säger Wells.

"Tur & retur" är nu uttagen att tävla i Berlins Internationella filmfestival som äger rum i februari. Ella Lemhagen vann pris i Berlin år 2000 med "Tsatsiki, morsan och polisen".

Linda Hjertén