Lotta: Det här vill jag göra igen

Aftonbladet träffade en lycklig julvärdinna efter debuten i natt

NÖJE

Debuten gick över förväntan.

Och nu kan Lotta Bromé tänka sig ännu en jul i rutan.

- Klart jag kan. Det var roligare än jag trott, säger hon.

"ARNE RINGDE" Lotta Bromés roll som julvärdinna är över - för den här gången. För Aftonbladet berättar Lotta att hon gärna kör ett år till.

Arne Weise gjorde i fjol sin sista jul i rutan. I höstas blev det klart att radio- och tv-journalisten Lotta Bromé skulle ta över som julvärdinna - ett jobb som bevittnas av dryga tre miljoner tittare på julafton.

- Jag kände mig hedrad när jag fick frågan. Hedrad och stolt, säger Lotta Bromé.

Svårt beslut

Men beslutet var inte helt lätt att ta.

- Att ta över ett jobb efter någon som gjort det i 30 år gör ju alltid att folk bryr sig på ett eller annat sätt. Och så har jag ju själv vuxit upp med Arne Weise, säger Bromé.

Men debuten förflöt utan missöden och 12 timmar efter att Lotta Bromé tänt det traditionella ljuset träffade Aftonbladet en nöjd, lättad och ganska utpumpad julvärdinna.

- Jag tyckte det gick bra. Det enda jag oroade mig för under kvällen var att det skulle hända någon terrorattack i New York. Då hade kvällen kastats omkull rejält, säger Lotta Bromé.

Företrädaren Arne Weise gav kvällen godkänt. 15:02, direkt efter att "Kalle Anka" startat, ringde han för att ge sitt betyg.

- Han sa att både han och hela hans släkt var nöjda med min insats. Det kändes skönt att höra, säger Lotta Bromé.

Fick fem plus

Även tv-tittare ringde in till SVT:s telefonväxel under kvällen för att hälsa till Lotta att hon skötte sig bra. Av Aftonbladets nätläsare gav 25 procent hennes prestation i tv-rutan fem plus.

- Jag försökte bara vara mig själv. Att imitera Arne Weise skulle aldrig ha fungerat och det är heller ingenting jag ville göra. Om man tänker på att det här var första gången för mig tror jag ändå att det gick rätt bra.

Och Lotta Bromé kan tänka sig ännu en jul i SVT.

- Klart jag kan. Det var roligare än jag trott.

Ingen förfrågan

Än har hon dock inte fått frågan.

- Vi är otroligt nöjda med Lotta. Hon var varm och personlig. Men vi har inte hunnit börja tänka på nästa jul än, säger Per Berg, sändningschef, och vill inte avslöja om Lotta är tilltänkt för ännu en jul.

Linda Hjertén