"Nu vill jag ha ungar"

Men först ska Markoolio spela Karlsson, göra tv och dra ut på stor sommarturné

1 av 3 | Foto: LOTTE FERNVALL
PÅ VÄG MOT EN NY SUCCÉ Markoolio hoppas att han ska bli pappa en dag. Tills dess får han leka med hundarna Nisse och Hugo.
NÖJE

Han är Sveriges stora barnfavorit.

Nu drömmer Markoolio, 28, om en egen familj.

- Jag vill ha ungar, säger han.

Marko Lehtosalo, alias Markoolio, laddar för premiär som Karlsson på taket på Göta Lejon i Stockholm. Över 30 000 föräldrar har redan löst biljett och det luktar succé lång väg redan före premiären i kväll.

- Jag är oerhört tacksam och lycklig över att barn tycker om mig. Är det någon grupp som är ärlig är det just barn. Är man inte rolig tappar de intresset direkt, säger Marko.

Stort intresse

Hans framgångar som programledare i "Småstjärnorna" och 80 000 sålda exemplar av den nya plattan talar för att intresset finns kvar.

Men hemma i bostaden på Södermalm är det fortfarande barnfritt.

- Jag och min tjej Jenny har talat om det, men vi har också karriärer att tänka på. När jag skaffar barn vill jag vara pappa till 100 procent, inte komma hem sent och jobba helger hela tiden.

- Men det går förstås inte att planera allt, händer det så händer det, säger Marko.

Utan pappa

Själv växte han upp utan far. Pappan lämnade familjen när Marko var bebis, kort efter flytten från Finland till Sverige. Och än i dag har de ingen närmare kontakt.

- Men jag tror inte att det kommer att påverka min papparoll. Jag är inte rädd för att bli pappa. Jag vill ha ungar, alla polare sägar att inget slår det. Men just nu finns inte tiden, säger Marko.

Och tiden utnyttjar han maximalt.

Driver pizzeria

Utöver föreställningen "Karlsson på taket" är Marko aktuell med en ny omgång av den galna vikingaserien "Hem till Midgård". Dessutom driver han en nyöppnad pizzeria i centrala Stockholm.

Han planerar även att följa upp den nya skivsuccén med en stor sommarturné.

- Det kommer självklart bli mycket bomber på scen, men vi funderar på hur vi ska kunna göra något riktigt annorlunda.

Markoolio har släppt fyra plattor

Dan Panas