Titta, Tuva nu är du i topp

Hon är hetaste filmstjärnan om producenterna får välja

NÖJE

Hon är Sveriges hetaste skådespelare.

Om filmproducenterna själva får välja.

Tuva Novotny är den solklara favoriten i Aftonbladets unika undersökning.

Foto: KRISTER HANSSON
"FANTASTISKT SMICKRANDE" 14 av landets ledande filmproducenter har fått säga sitt - är det någon de vill jobba med nästa år heter hon Tuva Novotny. Därmed klår 24-åringen tungviktare som Mikael Persbrandt och Stellan Skarsgård.

2003 har varit Tuva Novotnys år. Hon har synts i filmer som "Midsommer", "Kommer du med mig då", "Norrmalmstorgsdramat" och "Smala Sussie". Dessutom har hon spelat i "Limbo" på Stockholms stadsteater och nyligen avslutade hon inspelningen av den danska filmen "Dag och natt".

Om 2003 var hett lär 2004 bli ännu hetare. Tuva Novotny är nämligen de svenska filmproducenternas största favorit just nu.

Aftonbladet har i en unik undersökning låtit 14 av Sveriges största filmproducenter rösta fram de skådespelare de tycker är bäst och som de själva helst vill jobba med i framtiden.

Tuva Novotny är den solklara vinnaren. 24-åringen är överlägset den mest populära skådespelaren i Sverige just nu. Hon klår till och med tungviktare som Stellan Skarsgård och Gösta Ekman.

"Jag blir jätteglad"

- Det är fantastiskt smickrande. Jag blir jätteglad. Det ska bli spännande att se vad det betyder.

Varför tror du att de valt just dig?

- Det vet jag inte. Det får du fråga någon annan om.

Tuva Novotny hoppade nyligen av "Hamlet" på Stockholms stadsteater för att vila upp sig efter det hektiska året som gått.

- Ja, det har varit mycket. Mycket kul, mycket spännande och mycket tungt. Det var inget regelrätt avhopp från teatern eftersom de inte börjat repetera. Men jag kände att jag inte orkade utan att jag behöver ta det lugnt ett tag.

"Mycket upp och ner"

Några planer för våren har hon inte än och hon tar framgångarna och utnämningen till Sveriges hetaste skådespelare med ro.

- Vi får se hur länge det håller i sig. Det ser ju ut så i vår bransch att det går väldigt mycket upp och ner, säger Tuva Novotny.

Regissören Ulf Malmros har en enkel förklaring till varför Tuva Novotny är så bra.

- Hon är smart och ödmjuk och det är en teknisk grundförutsättning för att det ska vara kul att jobba. Sedan är hon skitsnygg också, säger han.

- Fast snygga tjejer finns det gott om. Grejen med Tuva är att hon har något hemligt i ögonen, något lurigt, som gör henne spännande. Dessutom är hon förberedd och mångsidig.

Ulf Malmros jobbade med Tuva Novotny för första gången i "Smala Sussie" och samarbetet gav mersmak.

- Absolut! Vi funkar jättebra ihop och hon är skitduktig, säger han.

Hetaste skådespelarna 2004

Karin Lindstedt