Om vi vore ett par…

Med Linda Karlstedt i Örebrobandet User

NÖJE
Foto: ANNA LEDIN EHRENCRONA

Var träffades vi?

- På en gayklubb i New York. Våren låg i luften och vi gick i sunkiga jeans och t-shirts.

Vad var det som fick dig att falla för just mig?

- Jag och bandet hade spelat tidigare på kvällen. Du var där och kände att du bara måste få träffa mig. Några väl valda komplimanger kom över dina läppar. Sen var det klippt.

Vad händer nu?

- Efter ett par dagar ringer jag upp dig. Sen träffas vi hemma hos mig. Köper mörk delikatesschoklad och hyr en tysk porrfilm. Mina förväntningar är att du bjuder på en ordentlig helkroppsmassage. Har du den rätta tungtekniken är du min. På morgonen vet jag inte vad som hänt men jag har choklad över hela kroppen.

Jag gillar dig redan. Kan inte vi umgås varje dag?

- Nej, det går inte. Jag turnerar mycket och har inte tid. Vi ses kanske en gång i veckan. Men när vi väl möts är det des to mer intensivt. Jag tror det är lätt att vi tröttnar på varandra om vi ses för ofta.

Kan inte jag få hänga med dig på turnén?

- Personligen kan jag tycka att det blir lite jobbigt. Utrymmet är litet och vi vill helst behålla kryddan i vårt förhållande. Både du och jag behöver nog lite space.

Jag skulle vilja uppvakta dig. Hur går jag tillväga?

- Du skickar orkidéer och ett hemligt paket med budbil. Däri ligger ätbara trosor och ditt Visa-kort. På lappen står: "De här ska du ha på dig nästa gång vi ses. Kortet kan du shoppa hur mycket du vill för."

Jag vill ta med dig till ett karaokehak. Hänger du på?

- Ja, lätt. Först drar vi ett tequilarace. Efter det sjunger vi en duett: "You"re the one that I want". En låt ur filmen Grease med John Travolta och Olivia Newton John.

Det visar sig att jag sjunger väldigt falskt. Hur reagerar du?

- Vem lärde dig att sjunga egentligen, skulle jag bara säga. Sen fortsätter vi med nästa låt. Va då? Vi har ju druckit tequila för fan. Att vi gör bort oss spelar ingen roll nu.

Jag blir jättefull. Vad gör du?

- Jag tar hand om dig. På vilket sätt kan du bara fantisera om.

När flyttar vi ihop?

- Efter lite mer än ett år. Vi lämnar New York och flyttar till Australien. Där köper vi en stor lyxvilla med en enorm trädgård. Poolen går ända in i huset som är exotiskt inredd - mycket växter och papegojor. I källaren finns en studio. Där spelar vi in Users alla kommande plattor. Hela bandet bor numera i Australien.

Är det okej om jag inte gillar din musik?

- Ja. Så länge du tycker om mig är det lugnt. Men du måste ha gett den en chans först.

Får jag spela mina Vikingarna-plattor i huset?

- På familjeträffarna kan du ta fram dem. Min mamma gillar dansbandsmusik. Spelar du den när hon kommer på besök blir du hennes nya favorit.

Känns det som du är redo för att binda dig nu?

- Nja, jag vet inte riktigt. Jag är lite skeptisk till giftermål. Alla som gör det verkar bara skilja sig. Men kan du övertyga mig ordentligt kanske jag slår till.

Alltså vad jag egentligen menade va: Är du redo för att bli bunden i sängen?

- Jaha, det trodde jag vi klarat av för länge sen. Nu är det handbojor som gäller. En dag ligger de bara där i ett silvrigt paket på sängen. Jag öppnar det och förutom handklovarna ger du mig en utförlig instruktion i hur de ska användas.

Det är väldigt tomt i det stora huset. Vad säger du om att skaffa barn?

- Gärna efter ett par, tre år. Två ungar vill jag ha. En kille och en tjej. Liam och Leona. En kompis döpte sin dotter till Leona och jag tyckte det lät väldigt vackert. Liam hette en plats vi körde förbi en gång. Var minns jag inte.

ARKIV: Linda Karlstedt

Ola Söderlind