– Jag har inte lust att flytta till Hollywood

Läs hela chattet med Stefan Sauk

NÖJE

”Hotet”-aktuella Stefan Sauk chattade med läsarna om Hollywood, försvarsmakten och sin idol Marlon Brando.

Läs hela chattet här:

annakarin23 säger: Både Rånarna och Hotet går på bio nu. Hur har du hunnit med allt?

   Stefan Sauk säger: de var en jobbig, intensiv period förra våren och förra hösten med två filminspelningar Och en teaterturné ”Stilla vatten” av Norén. Det var ett väldigt flängande.

NickeR säger: Har du testat att flyga JAS?

   Stefan Sauk säger: Nej, men jag skulle gärna vilja.

Carina32 säger: Svenska freds tycker att filmen Hotet glorifierar krig. Håller du med?

   Stefan Sauk säger: Absolut inte. Det är rent nonsens. För det första är jag övertygad om att Svenska freds inte har sett filmen som Aftonbladet påstår att de rasar emot. Det här är Aftonbladet som på klassiskt kvällstidningsmanér försöker skapa rubriker. Om man ser filmen upptäcker man att det att det också finns en samhällskritik i filmen. Sedan föreligger det dessutom en mängd lögner i dagens artikel. Försvarsmakten har aldrig krävt eller haft någon kontroll över manusarbetet. De har inte kunnat kräva någonting av de som har skrivit manus. Vi har använt försvarsmakten för att få rätt uppgifter och fakta. Detta är en verklighet i Sverige som vi inte kan blunda för. En spännande verklighet. En otäck verklighet.

kerre säger: när visste du att det va skådespelare som va ditt kall ?(du är ruggit bra)

   Stefan Sauk säger: Åh, man tackar. Jag vet faktiskt inte. Jag började på Teaterhögskolan när jag var 25. Innan det gjorde jag en massa annat.

NickeR säger: Vilken film är du mest nöjd med?

   Stefan Sauk säger: Ja du det där är en fråga som är jättesvår att svara på. Antingen så menar man vilken film jag tycker är bäst eller i vilken film jag tycker att jag gjorde min bästa rollprestation. Och jag vet faktiskt inte. Men jag tycker nog att "Hotet" är en väldigt häftig film. Den är osvensk, den är oerhört spännande. Den är otäck eftersom den handlar om en verklighet vi inte känner till. En verklighet som existerar, en verklighet som vi också fått presenterad för oss via media på ett sätt som inte har med den ”verkliga” verkligheten att göra.

*student* säger: Tjena Stefan!Varför gör du så mycket svensk film? E du inte sugen på att göra film i typ hollywood?

   Stefan Sauk säger: Ja, hörrudu. För att göra film i Hollywood måste man anstränga sig väldigt mycket för att skaffa sig en utländsk agent. Den orken och lusten har jag inte haft helt enkelt. Jag har inte haft tid. Helst ska du flytta dit också. Det har jag ingen lust med.

Stefan här också säger: Finns det någon film du medverkat i som du tycker är riktigt risig?

   Stefan Sauk säger: Nej, faktiskt inte. Man är aldrig riktigt nöjd med det man gör, men riktigt risig det tror jag faktiskt att jag har lyckats undvika.

Hubert säger: Varför ska man gå och se "Hotet" enligt dig?

   Stefan Sauk säger: För att det är en oerhört spännande film som handlar om en otäck verklighet. För att den är välgjord och för att vi aldrig har gjort en liknande film i Sverige tidigare.

weee säger: Vem är din favorit skådis, nån som har inspirerat dig?

   Stefan Sauk säger: När jag gick på scenskolan så inspirerades jag oerhört av att titta på Marlon Brando.

   Stefan Sauk säger: Ja, hej och tack för alla frågor. Gå och se "Hotet".

Moderator säger: Tack Stefan och alla som chattade. Ni som frågade om autografer kan mejla [email protected] - så kan ni få hjälp