Inga hovskämt i ”Så pass”

Men svenska kändiseliten får se upp i ny krogshow

NÖJE

Hovet rasade mot deras sketcher och Bert Karlsson tog till nävarna för att stoppa dem.

Nu gör David Hellenius och Peter Magnusson tillsammans med Christine Meltzer krogshowen ”Så pass”.

- Denna gången delar vi ut nya smällar, säger David Hellenius.

komikertrio Peter Magnusson, Christine Meltzer och David Hellenius lägger ner striden mot hovet och hoppar nu på kändisar istället.

Komikerna David Hellenius och Peter Magnusson skapade stora rubriker förra året när de drev friskt med prinsessan Madeleine. Hovet rasade och presschefen Elisabeth Tarras-Wahlberg beskrev skämtet som: ”det grövsta jag har hört talas om”.

”Begrava stridsyxan”

Men Madeleine kan känna sig lugn. Några hovskämt blir det inte den här gången. I stället får den svenska kändiseliten se upp. Bland andra kommer Regina Lund, Håkan Hellström, Pernilla Wahlgren och Bingo Rimér att få sig en och annan känga.

- Pernilla Wahlgren kanske blir jätteledsen när vi skojar med henne. Vi hoppas inte det men man vet aldrig. Denna gången kanske det är någon annan som rasar, säger David Hellenius.

Humorparet gjorde sig ett namn genom sina sketcher om hovet. Men när de nu tillsammans med Christine Meltzer kör igång krogshowen ”Så pass” i kväll är hovskämten alltså borta.

Varför?

- Den tiden är över nu. Vi känner att det är dags att lägga ner stridsyxan och gå vidare. Vi vill inte bli förknippade med ”grabbarna som gör det där med hovet” i hela vårt liv utan tänker bevisa att vi kan skoja om annat också, säger David Hellenius.

Inför publik

Tidigare har humorparet bara gjort förinspelade tv-program. Men med nya showen ”Så pass” framförs sketcherna live inför publik.

- Det är ett bekräftande självplågeri. Man straffas direkt om det går åt helvete. Det värsta vore nog om ingen skrattade, säger Peter Magnusson.

Ola Söderlind