15 riktigt fläskiga födelsedagskalas

Jennifer Aniston fyller 35 år

1 av 8 | Foto: GETTY IMAGES
Queen Latifah
NÖJE

Hela nöjesvärldens bästa vän Jennifer Aniston fyller 35 år på onsdag. Puls Karolina Fjällborg passar på att ta en titt på 15 av stjärnornas mest extravaganta födelsedagskalas. Läs och lär hur en fest ska ordnas.

15 queen latifah Queen Latifah, 33 år, 18 mars 2003

> Queen Latifah var Oscarsnominerad för sin roll i "Chicago" förra året och fyllde 33 i samma veva, så hennes polare passade på att slå två flugor i en smäll och ställa till med överraskningsfest som förfest inför Oscarsgalan. Födesledagstårtan var självklart i form av den lilla guldgubben, så att Queen Latifah kunde säga att hon fick en Oscar, hur det än gick på galan.14kelly osbourne

14 Kelly Osbourne, 18 år, 27 oktober 2002

> När Kelly fyllde 18 firade hon det med en stor dragqueenshow i Las Vegas. Men den stora rosa tårtan och de snygga transorna till trots var Kelly missnöjd. Hennes syskon Jack och Aimee gav henne nämligen "inte ett skit, de sjöng inte ens "Happy birthay"....

13Carola

Carola häggkvist, 30 år, 8 september 1996

> Det här var på den tiden som Runar och Carola hängde ihop. De hade båda tagit mc-lektioner i Norge och mitt under hennes överraskningfest inne på Café Opera i Stockholm kom Runar inglidande på ingenting mindre än en blänkande svart Harley Davidson. I äkta vräkstil hoppade Carola upp och körde ett varv inne på Cafeét. Hon kan nog vara den enda som har gjort det

12 Runar sögaard

Runar Sögaard, 30 år, 27 juni 1997

> Och Carola ville inte vara sämre hon, så när Runar fyllde 30 ställde hon till med partaj på Fågelbro countryklubb i Stockholms skärgård. Runar skulle självklart komma från ovan, så han anlände i helikopter på golfbanan. Temat för kvällen var vilda västern och Carola var utklädd till squawkvinna, medan andra hade chaps, boots och hölster på sig. Carolas present till helbrägdagöraren var en quarterhäst och på menyn stod klassiskt cowboykäk som helstekta spädgrisar, revbensspjäll och bakade bönor.

11 Bianca Jagger

Bianca Jagger, 32 år, 2 maj 1977

> Tjusiga Bianca Jagger firade sin 32-årsdag på Studio 54 i New York, som var haket att vara på för alla som var något på den tiden. Men i stället för att som vanliga människor knata in på festen red Bianca in på en vit springare. Var den bajsade och vem som plockade upp det förtäljer inte historien.

10 Michael Jackson

Michael Jackson, 45 år, 29 augusti 2003

> När Jacko fyllde 45 i höstas firade 2 000 fans med en monsterfest på the Orpheum Theater i Los Angeles. Det var fullt av Jackson-imitatörer som uppträdde och tårtan var en gigantisk, nästan obscen kreation, som ni ser. Jackson själv var till sig i trasorna och höll ett 20 minuter långt tal. På vilken sida av gallret Michaels framtida födelsedagar kommer att äga rum återstår att se.

9 Beyoncé Knowles

Beyoncé Knowles, 21 år, 4 september 2002.

> När Beyoncé fyllde the big 21, som är en viktig ålder i USA, samlade hon vänner och familj för ett rullskridskoparty i Atlanta. Alla svajade omkring på hjul och till och med tårtan var i form av en jättestor rullskridsko. Man kan tänka sig att folk inte behövde dricka särskilt mycket sprit för att bli runda under fötterna.

8 Jordan

Jordan, 25 år, 22 maj 2003

> Temat för den brittiska skandaltjejen Jordans tillställning var, inte helt oväntat, "pimps and prostitutes". Hallickar och horor, alltså. Och man får väl lov att säga att Jordan själv lyckades alldeles utomordentligt med sin" förklädnad.

7 Usher

Usher, 24 år, 14 oktober 2002

> Ushers 24-årsdag firades med en maskeradbal, där svarta och vita pantrar strök omkring i lokalen. Året efter, när killen fyllde 25, var stilen och finessen borta. Här på bilden ser ni själva.

6 Julia Roberts

Julia Roberts, 30 år, 28 oktober, 1997

> Den barmhärtige samariten Julia firade sin 30-årsdag i London genom att hyra en hel nöjespark och bjuda in en massa ungar från Save the Children foundation. Sedan fick snorvalparna åka karuseller med stjärnor som Susan Sarandon, Tim Robbins och Ed Harris. En extra bonus för barnen: varken Michael Jackson eller R Kelly var bjudna.

5 kate moss

Kate Moss, 30 år, 16 januari 2004.

Supermodellen hade nyligen ett stjärnspäckat lyxkalas i London. Hon gjorde entré i en sjöjungfruliknande klänning och sjöng en sensuell version av "Summertime" för gästerna. När festen nådde klimax rullade två barbröstade manliga modeller in en meterhög tårta. Bästa presenten måste ha varit den från Calvin Klein - ett modellkontrakt värt 210 miljoner...

4 Paris Hilton

Paris Hilton, 21 år, 17 februari 2002.

När societetsprinsessan Paris fyllde 21 hade hon inte en stor födelsedagsfest, utan fem. En i Tokyo, en i London, en i New York, en i Los Angles och en i Las Vegas. Bara på den i New York hade hon 21 svindyra tårtor, så partajen blev inte gratis direkt. Men året efter, när Paris hade sin 22:a födelsedagsfest på Bellagio i Las Vegas, ska hon enligt rykten ha gjort en tabbe som kan bli ännu mer kostsam. Ni har säkert alla hört om Paris sexfilm med Rick Solomon, som har läckt ut på nätet. Men ni har kanske inte hört att Paris enligt uppgifter spelade in en till i Las Vegas på sin 22-årsdag, en film som innehöll Paris, en kille och en annan tjej. Den ligger alltså förmodligen och tickar som en tidsinställd bomb nu"

3 Hugh Hefner

Hugh Hefner, 77 år, 9 april 2003.

Hefner har haft sin beskärda del av galna födelsedagsfester, men Puls nöjer sig med lite skvaller från den senaste. Partajet ägde rum i Playboy mansion, och nere i den ökända grottan försiggick det tydligen en hel del fuffens. Playmaten Zoe Gregory-Paul - en av Hughs sju flickvänner - har berättat om festen för tidningen News of the World, och enligt henne var två av besökarna Justin Timberlake och Cameron Diaz. De hamnade efter ett tag nere i grottan och konfronterades med en tiopersoners sexorgie. Fem av Hefners polare humpade fem av pinupporna och Justin tillbringade flera timmar som åskådare. På bilden ser ni Hef, de klonade brudarna och tårtan med en bild av gubben i traditionell rökrock.

2 P Diddy

P Diddy, 33 år, 4 november 2002.

En partyprisse som Sean Combs behöver inte fylla jämnt för att ställa till med megagalej. När han fyllde 33 förrförra året lät han konungen av Marocko fixa en tusen-och-en-natt-fest i Marrakech (till ett värde av cirka 10 mille). Sedan flög Diddy dit polare som Tommy Lee, Naomi Campbell, Ivana Trump och Gérard Depardieu och festade järnet. Två veckor senare ryckte det i partytarmen igen, så Diddy fixade en till skiva - på en flådig klubb i New York. En hel radda celebriteter kom och hade klätt sig enligt värdens strikta dresscode - sexigt. Mary J Blige och Patti LaBelle sjöng för födelsedagsbarnet, som uppmanade alla att "dricka tills lamporna tändes".

1 Jennifer Aniston

Jennifer Aniston, 34 år, 11 februari, 2002

På onsdag fyller hon alltså 35 och vad det blir för fest vet vi ju inte än, men Jennifers 33-årsdag för två år sedan får hamna längst upp på partylistan. För även om de andra har fått exotiska djur, 210-miljoners presenter och tårtor stora som den europeiska kontinenten så är det ändå bara Jennifer som har en hopplöst förälskad Brad Pitt. Och det är nog fler än ett par tjejer (och killar) som skulle ge vad som helst för att vara i hennes skor.

När Jennifer fyllde 33 fixade Brad en överraskningsfest som gick loss på nästan 200 000 kr, på en japansk restaurang i Hollywood. Jennifer grät av glädje och Brad höll ett tal där han sa: "Grattis på födelsedagen Jen. Du är min bästa vän, min själsfrände och den jag vill tillbringa evigheten med. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna dig. Men jag tackar Gud varje dag för att du kom in i mitt liv. Jag älskar dig, nu och för alltid." Som födelsedagstårta hade han låtit bagare göra en miniatyrkopia av deras bröllopstårta. Romantiskt, eller?