Jessica i Fame till sjukhus

Västindien-resan hotas av okänd virussjukdom

Foto: peter kjellerås
fick stanna i sverige Jessica Andersson och Magnus Bäscklund var precis på väg till Västindien för att bland annat spela in en video till sitt Melodifestivalbidrag. Men Jessicas avresa blev stoppad av läkarna.
NÖJE

Jessica Andersson i Fame fick natten till torsdagen åka akut till sjukhus för en svår virusinfektion.

Nu hotas Fames resa till Västindien, där de bland annat ska spela in en musikvideo, att ställas in.

- Jag ska göra allt för att åka, säger hon till Aftonbladet.

I går skulle Melodifestivalaktuella Jessica Andersson satt sig på ett plan från Landvetter mot Västindien. Där väntade en hektisk vecka med inspelning av en musikvideo, en tv-dokumentär och fotografering för baddräktsmärket Panos.

Mådde dåligt

Men Jessica Andersson kom aldrig i väg. Bara ett par timmar innan mådde hon så dåligt att hon tvingades uppsöka akutsjukvård.

Efter flera provtagningar konstaterades det att hon fått en virussjukdom.

- Jag hade huvudvärk, yrsel, mådde illa och det kändes som knivar i magen, säger en tagen Jessica Andersson när Aftonbladet når henne i hemmet i går eftermiddag.

Avråddes att flyga

Trots att läkarna inte kunde fastställa vilket virus hon drabbats av kunde Jessica lämna sjukhuset efter ett par timmar.

Men med avrådan att genomföra resan.

- Jag har sett fram emot resan men jag mådde så dåligt, det hade inte gått att sitta på ett plan i tretton timmar.

Den hastigt påkomna sjukdomen har ställt till det för planeringen. Filmteamet är redan på plats på Bahamas och Fame-kollegan Magnus Bäcklund hade igår hunnit ta sig till London där han skulle möta Jessica på ett anslutningsflyg.

Nu hänger allt på Jessicas tillstånd.

- Jag är bokad på ett flyg på fredag. Jag mår lite bättre nu, men skulle jag börja må sämre igen får vi se, säger hon.

Hektiskt schema

Om Jessica kommer iväg lär hon få en tuff vecka. En dag faller bort och pressar det redan hektiska schemat. Dessutom har hon ålagts sträng diet av sin läkare.

- Egentligen får jag bara dricka vatten, på sin höjd lite rostat bröd, rån och blåbärssoppa. Det är jobbigt, man blir svag. Men jag ska göra allt för att åka, säger Jessica Andersson.

Hanna Nilsson