Lite för snällt av provokatörerna

Krogshowen ”Så pass!” har problem med tempo och texter

NÖJE

Omskrivna provokatörer i tv. Men oväntat snälla på scenen.

Därför blir krogshowen ”Så pass!” en liten besvikelse.

Foto: VERONICA KARLSSON
FÖRUTSÄGBARA SKÄMT Tv-komikerna David Hellenius, Christine Meltzer och Peter Magnusson (här som "Robinson"-trion Zübeyde, Mirre och Robban) agerar självsäkert och bristen på scenvana märks inte alls.

I tv har David Hellenius och Peter Magnusson väckt starka känslor med sina elaka imitationer av kändisar i allmänhet och våra prinsessor och deras pojkvänner i synnerhet. I ”Pyjamas” och ”Pass på” var det ofta plumpt, elakt, stundtals amatörmässigt, i ”God afton Sverige” var det fortfarande plumpt, elakt, men mer proffsigt utfört.

Frånvaron av scenvana märks knappast, duon och Christine Meltzer, tidigare programledare i tv, uppträder med stor självsäkerhet.

För långt och för kort

Problemet är snarare texterna, tempot och nivån på skämten. Drifterna med Markoolio, Regina Lund, Tilde de Paula, Håkan Hellström, Pernilla Wahlgren, ”Robinson”-gänget, Thorsten Flinck och andra kändisar är skickligt genomförda, men ofta är sketcherna för långa eller för korta utan en avslutande poäng och skämten är väldigt förutsägbara, typ att Markoolio är kommersiell.

Vet inte om jag tycker driften med tv-sportens Christer Ulfbåge som pedofil i Lilla Sportspegeln är särskilt kul, men där tar de åtminstone ut svängarna lite grann.

Vågar inte riktigt

Peter Magnusson är som bäst när han gisslar överklassbratsen, här saknas verkligen något i stil med tv-nyheterna ”Överklassnytt”. David Hellenius hade gärna fått göra fler hysteriska kvinnor. Och kungahuset & co slipper väldigt billigt undan. Som att de inte riktigt vågar leva upp till sitt rykte som hovnarrar.

Så pass!

Jan-Olov Andersson