”Robbans kupp var pinsam”

Läs chattet med Emma och Mille

NÖJE

Robinson-vinnaren Emma Andersson och hennes pojkvän Mille Lansburgh som kom tvåa i tävlingen. Chattade med läsarna om livet på ön, när de blev kära och om Robbans kupp i tv.

Läs hela chattet här:

Mille och Emma

   Emma Andersson säger: Hej alla glada nu är jag på plats och ser fram emot en kul stund med er.

Lasse säger: Grattis till vinsten!

Vad tyckte du om Robbans "kupp" i tv-sändningen? Kram!

   Emma Andersson säger: Hej Lasse! Tack så mycket. Robbans kupp tyckte jag mest var pinsam. Som tur var fanns det två mycket bra programledade som klarade av det väl.

Madde säger: Vad betydde mest, pengarna eller att få vinna?! =)

   Emma Andersson säger: Pengarna betydde nästan inget. Att vinna är det som betyder mest för mig. Det är inte bara en vinst i en tävling utan även att folk som haft fördomar om mig ändrat uppfattning.

Josefin säger: Är det sant att du och Mille ska förlova er? Blir det några barn snart oxå?

   Emma Andersson säger: Man ska inte tro på allt som står i tidningarna. Vi ska inte förlova oss nu men ambitionen är längre fram...

Cainsnsai säger: Emma: Ska de övriga tre finalisterna få pengarna som det var sagt?

   Emma Andersson säger: Det har spekulerats hit och dit. Det finns inga kontrakt mellan nån av oss... en lång historia som bara vi fyra kommer känna till.

Bimma säger: Vad längtade du mest efter i matväg på ön?

   Emma Andersson säger: Överst på min lista i dagboken var marabou mjölkchoklad. Därefter kom nog mammas köttbullar.

Bizzie säger: Varför tror du att du vann?

   Emma Andersson säger: Robinson handlar om det sociala spelet. Det är det som tagit mig långt är nog att jag är lätt att ha att göra med. Sen har nog många underskattat min slughet, jag är en veteran och har varit med innan...

sarah säger: hur kändes det att veta att man är i final?

   Emma Andersson säger: Det är en lättnad men samtidigt känns det som att det är så långt kvar då. Det var tufft att inte kunna berätta för någon på nåt vis. Då väntade man istället på att få veta om man vinner eller inte.

danne säger: HEJ EMMA! Tack för att du bevisade att tjejer kan vara både snygga och smarta! Vad tycker du om Philip Hammar som lurade dig i tv?

   Emma Andersson säger: Tack Danne. Jag kämpar på. Det har jag lagt bakom mig sen länge tillbaka. Kram på dig.

Lina säger: hur orkar du ställa upp på allting? blir du aldrig trött på rampljuset :)

   Emma Andersson säger: Jag frågar mig själv många gånger. Jag har fått en rejäl dos av offentligheten.

Först tackade jag nej till att vara med en gång till men sen visste jag att jag skulle ångra mig om jag satt i tv-soffan och såg programmet och jag inte var där. Efter många om och men tackade jag ja och med facit i hand är det det bästa jag har gjort.

anci säger: Hur började egentligen romansen mellan dig o Mille...? Har nämligen följt allt till hundra.....

   Emma Andersson säger: Vi kom varandra väldigt nära ganska fort. Men på en öde ö är man hårig och loppbiten och känner sig inte så kärleksfull. Men känslor kan man aldrig styra...

Cainsnsai säger: Hur är din och Lars Gåres relation idag?

   Emma Andersson säger: Jag tycker att Lasse är en underhållare till 100% jag gillar honom jättemycket. Han var min parhäst och vi har kontakt idag.

Anna säger: Vad tycker du om att TV3 tar över sändningen av Expedition Robinson?

   Emma Andersson säger: Jag tycker SVT gör rätt i att lägga av på topp och jag tror att det kan vara svårt att toppa svt-siffrorna men vi får se. De kanske gör om programmet och det blir toppen. Jag tänker inte vara med i alla fall.

Epson:

epson säger: Hej! Vem hade du sett som en värdig vinnare i årets vinnare om inte du vunnit?

   Emma Andersson säger: Absolut Mille. Han är lika värd att vinna som mig. Och han är lika lycklig som mig nu. Vi är så glada och har stöttat varandra hela tiden. Och så måste jag tillägga att Daniel Insulander är en fantastiskt duktig människa, det har inte framgått i tv.

KARIN säger: Grattis! Vad ska du/ni göra för pengarna?

   Emma Andersson säger: Ja, jag ska ta mitt körkort och gå till tandläkaren. Sen så kommer jag och Mille nog åka nånstans. Och sa ska jag betala skatt. Sen är det inget kvar ha, ha.

Det blir det nog lite till hemmet också. Ny säng eller nåt. Jag är bra på att slösa...

anci säger: Var det folk i Robinson som retade sig på dig o Mille?

   Emma Andersson säger: Både ja och nej. När man lever livet på ön är det omöjligt att bli omtyckt av alla. Men man måste kunna skilja på liven. Sen så måste man veta att de sätter ihop så många olika profiler de kan hitta just för att det ska bli konflikter. Det ska inte bli en kompisträff.

JW säger: Vad tyckte du om Folke Rydéns dokumentär?

   Emma Andersson säger: Alla hans dokumentärer är bra. Den var bra och stark. Och det är verkligen ett fenomen det här med Robinson både på gott och ont. Men det är kul att se att allt det negativa kunde lyftas till Sveriges populäraste program.

micke säger: Var Pål så grinig som han framställdes i TV?

   Emma Andersson säger: Ja, han hade väldigt mycket svängningar. Han var alltid den som kom och bad om ursäkt efteråt. Man räknade med hans små utbrott. Det var nästan lite roligt ibland. Han var också den ärligaste personen. Frågar man honom nåt för man raka ärliga svar.

säger: Hur bakfulla var du och Mille igår? Berätta nåt kul från efterfesten!!?

   Emma Andersson säger: Vi var de som gick sist hem från festen 05.30. Då hängde kronan på huvudet på sne. I går låg vi hela dan på soffan och stängde av våra mobiler och bara njöt av att få vara själva. Robban gjorde ett tappert försök att bjuda in till efterfest med smurfhits i stereon men vi tackade nej.

kalle24 säger: Hej Emma! Skönt att se att du inte är lika mediakåt som andra b-kändisar, vad gör du om 10 år tror du?

   Emma Andersson säger: Om 10 år är jag 35. Förhoppningsvis har jag två barn och jag tror att jag flyttat ner till skåne igen. Jag har nog nån kombination med musik kvar. Man vet aldrig vad som händer imorgon.

   Emma Andersson säger: Tack alla ni som ringde och röstade på mig. Jag är verkligen lyckligast på jorden just nu och hoppas att jag kunnat dela det med er. Var rädda om er och håll ut våren är snart här.

Moderator säger: Tack Emma. Alldeles strax chattar vi vidare med Mille Lansburgh. Fortsätt skicka in frågor.

   Mille Lansburgh säger: Hej alla nu är jag här!

Robban 4-äver säger: Hej Mille! Och grattis till andraplatsen. Vad tänkte du om det Robban gjorde? Det verkar som att jag är den enda som tyckte att det var kul!

   Mille Lansburgh säger: Tja Robban. Tack. Nej, jag är ledsen att jag inte kan hålla med dig. Jag tyckte att det var ganska så töntigt.

Frazman säger: Spelade det nån roll för er vem som egentligen vann??

   Mille Lansburgh säger: Precis när jag satt på stolen i direktsändning så självklart ville jag vinna. Men jag är jätteglad över andra platsen och faktum är att nu efteråt känns det skönt att jag inte vann. Det har varit extremt mycket fokusering ändå på mig. Emma tycker nog att det är roligare att vinna än vad jag hade tyckt.

Harish säger: Hej Mille! Jag undrar vad din största lärdom av att vara med i Robinson har varit? Hur kommer du att ha nytta av det i framtiden?

   Mille Lansburgh säger: Min största lärdom är nog mediabiten efteråt. Att media nästan alltid är ute efter skandaler eller hitta konflikter. Och så tycker jag att man värderar sin familj och vänner ännu högre än innan. Det har varit en fruktansvärt nyttig livserfarenhet frrån början till slut.

Stefan säger: Hej Mille: Hur tog din förra flickvän beskedet när du sa att du hittat en annan ..... för du sa väl så ..... eller?

   Mille Lansburgh säger: Om sanningen ska fram var jag nog för feg. Jag önskar att jag varit rakare för att jag berättade självklart men jag gav en förskönad bild. Gör aldrig det.

Star säger: Varför är Vincent så sur på dig, jag tycker han verkar fjantig som inte kan släppa att du röstade på honom... Vad tycker du?

   Mille Lansburgh säger: Jag kunde inte sagt det bättre själv. Han är sur för att jag på nåt sätt förstörde hans chans att bli ännu mer känd och synas mer i media. Synd att han fortfarande är det.

Tacji säger: Hej Mille, ville bara säga att du är grymt snygg..:-) Vad tycker du om att vara poppis bland sveriges bögar?

   Mille Lansburgh säger: Det är alltid kul om folk tycker bra om en. Jag dömer själv andra som är på tv. Det är kul om du klassat mig som snygg.

Karin säger: Vad tycker du om Emmas musik? ärligt..

   Mille Lansburgh säger: Jag tycker nog att hon är väldigt duktig på att sjunga. Men ärligt så tycker jag inte så bra om kommersiell musik. jag skulle gärna se att hon inriktar sig på en annan genre, singer-song-writer och akustiskt.

Drutten säger: Tänker du försöka avstyra Emmas deltagande i alla möjliga jippon, eller tänker du själv ge vika och bli likadan?

   Mille Lansburgh säger: Jag har insett att jag inte ska styra hennes liv. Det är hennes jobb, hon lever på det. Men jag kommer nog prioritera den akademiska världen och skolan framför det här livet i framtiden.

rocksteady säger: Vilken är din favorit film och musik artist/grupp?

   Mille Lansburgh säger: Film är Topgun. Och favoritgrupp är Radiohead och gammal klassisk indiepop som Kent och Popsicle.

JW säger: Mille. Gillar du Påls konst?

   Mille Lansburgh säger: Faktum är att jag nog inte riktigt sett nåt han gjort, varken film eller utställningsmässigt. Men jag gillar Pål som person. Han är även en verbal konstnär. Det gillar jag.

Josefin säger: Heter du verkligen Mille eller är det bara ett smeknamn, och vad heter du egentligen isåfall?

   Mille Lansburgh säger: Hej Josefin. Jag heter faktiskt Mille. I mitt pass står det Claes Mille Mikael.

säger: Hej Mille! Skulle du kunna tänka dig att vara med i en realityserie igen?

   Mille Lansburgh säger: Shit. Det beror hemskt mycket på vad det är för något. Men nej, jag tycker jag gjort mitt.

Det som gör att man kanske skulle göra det är att man är van vid kameror och allt. Det kanske skulle vara roligare.

Emma säger: När insåg du att du va kär i Emma?

   Mille Lansburgh säger: På flygplanet hem från Malaysia efter Robinson. Jag kände en skräckblandad förtjusning. För jag hade ju en flickvän hemma. Men det är alltid härligt att vara kär.

Herman säger: Jag tycker att Lars Gåre verkar vara en skön kille, är han lika skön i verkligheten...tell me

   Mille Lansburgh säger: Tja! Dom filmade 1000 timmar och det blev 13. Ingen är likadan hemma som på ön. Men Gåre är trevlig och har en komisk ådra även privat.

Maria säger: Vad pluggar du för nåt?

   Mille Lansburgh säger: Jag pluggar ekonomiprogrammet. Just nu läser jag juridik översiktskursen.

danne säger: HEJ MILLE! Vad tilltalar dig mest i Emmas personlighet? (ps. Är din frisyr David Beckham inspererad?)

   Mille Lansburgh säger: Det som tilltalar mig mest hos Emma är kombinationen av en glad och sprallig tjej, men en allvarlig sida som jag tycker är skön. Ett djup.

Självklart tycker jag Beckham är riktigt tuff. Så svaret är ja ;-)

kicki säger: Ångrar du någonting du gjorde på ön?

   Mille Lansburgh säger: Nej. Just där just då gjorde jag det som kändes rätt.

   Mille Lansburgh säger: Tack så jättemycket för alla frågor. Hoppas att mina svar var okej. Kul att det var så många som var inne. Må väl. Kram Mille