Johan Becker fick stanna

Fel på röstningen i veckofinalen

1 av 2 | Foto: strix
Johan Becker och Martin Olsen behåller sina poäng och stannar på skolan.
NÖJE

I måndagens avsnitt hade Johan Becker packat sina väskor och var beredd att ge sig av efter att ha blivit utröstad i veckofinalen.

Men efter tveksamheter i redovisningen av publikrösterna valde tävlingsledningen att låta både Johan och Martin stanna.

– Det känns som att bli begraven och återuppstå, sa Johan Becker.

Många blev förvånade när Sofia Wistam läste upp resultatet av publikens röstning i söndagens veckofinal. Martin Olsen, som bara tävlat ett fåtal gånger sopade mattan med skolans låtskrivargigant Johan Becker.

Under efterfesten till veckofinalen fick skolans rektor Bengt Palmers ett samtal från tävlingsledningen där de förklarade att röstningen eventuellt blivit fel, siffrorna kunde ha blivit omkastade.

– Det här är ett stort misstag för produktionen att ett sånt här misstag kan begås, sa Bengt Palmers.

Som en konsekvens av misstaget fick både Martin Olsen och Johan Becker stanna på skolan, och dessutom behålla sina poäng.

– Det känns som att bli begraven och återuppstå på fem minuter. Nu får jag packa upp det jag så omsorgsfullt packade ner, sa Johan Becker som var glad och lättad.

För klasskompisen Martin kändes det lite tyngre. Han hade inget emot att Johan fick stanna, men hans egen prestation blev mindre imponerande.

– Den enda lilla tröst jag hade för mina jävligt dåliga jurypoäng var att jag i alla fall fått 80 procent av publiken. Om det var tvärtom så fick jag ju dåliga jurypoäng och dåliga publikpoäng, sa Martin.

Det blev alltså en veckofinal där alla tog poäng och ingen åkte ut. Ingen kan väl kalla Fame Factory mobbnings-tv?

För medlemmar i Fameklubben

Det hände också...

Stefan Tyrving